StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Йога: названо 7 науково-доведених переваг

22 січня 2021, 20:46оновлено 25 січня 2021, 23:02
У йозі переміщення тіла в різні пози допомагає поліпшити гнучкість і рівновагу.
Йога
У йозі переміщення тіла в різні пози допомагає поліпшити гнучкість і рівновагу. / Фото: УНІАН

Йога-це тип вправ для розуму і тіла, який передбачає виконання різних фізичних поз. Існує безліч стилів йоги, від ніжної і повільної до інтенсивної і швидкої.

Практика йоги може принести наступні переваги для фізичного та психічного здоров'я:

1. Йога збільшує гнучкість і рівновагу

У йозі переміщення тіла в різні пози допомагає поліпшити гнучкість і рівновагу. Невелике дослідження 2016 року показало, що після 10 тижнів занять йогою раз на два тижні спортсмени-чоловіки з коледжів поліпшили свою гнучкість і рівновагу більше, ніж ті, хто не практикував йогу.

читайте такожПілатес або йога: названа найкраща тренування для схуднення і спалювання калорій

Щоб ваше тіло могло рухатися і ефективно функціонувати, необхідна гнучкість. Гнучкість також "запобігає негативному впливу м'язів на суглоби",-говорить Дженніфер Йенс, інструктор з йоги, особистий тренер і власниця фітнес-центру.

Рівновага також важливо, щоб уникнути падінь і травм. Оскільки багато пози йоги включають балансування, наприклад, пози на одній нозі, йога може поліпшити баланс.

Йога може відновити гнучкість і рівновагу, які люди втрачають з віком. "Це змушує нас рухати наше тіло таким чином, що ми зазвичай не робимо в повсякденному житті", - говорить Кріс Куб, Фізіотерапевт, сертифікований терапевт йоги.

2. Йога нарощує силу

Йога нарощує м'язову силу, використовуючи вагу тіла як форму опору. За словами Йенса, утримуючи пози або виконуючи їх, ви нарощуєте м'язову витривалість. Під м'язовою витривалістю розуміється те, як довго м'яз може виконувати вправу повторно.

У невеликому дослідженні 2015 року Дорослі в Китаї, які практикували хатха-йогу, помітили поліпшення м'язової сили і гнучкості через 12 тижнів.

Йога впливає на все тіло, але більш енергійні різновиди йоги, такі як віньяса, роблять більше для зміцнення м'язів, ніж більш м'які форми йоги, такі як інь.

3. Йога покращує здоров'я серця

Йога зазвичай не вважається кардіотренуванням, тому що вона не змушує ваше серце битися так само сильно, як, наприклад, біг. Тим не менш, вона як і раніше працює для вашої серцево-судинною системою і допомагає зберегти здоров'я вашого серця.

"Якщо ви швидко рухаєтеся, ваш пульс збільшується, і з часом у вас підвищується витривалість серцево - судинної системи", - говорить Йенс. Віньяса і Аштанга - це більш швидкі версії йоги, які можуть вважатися кардіо.

4. Йога може полегшити біль у спині

Дослідження 2011 року показало, що три місяці занять йогою зменшили біль у людей з хронічним або повторюваним болем в попереку більше, ніж у тих, хто тільки що отримав звичайну допомогу.

Біль у спині іноді пов'язана з неправильною поставою. За словами Йенса, для деяких людей поліпшення постави-головна перевага йоги. За її словами, завдяки правильній поставі ваші суглоби залишаються рівними, що знімає напругу.

Йога допомагає поліпшити поставу і полегшити біль у спині, тому що вона покращує гнучкість і витривалість ваших м'язів, а також вашу рухливість. У багатьох позах йоги задіюються м'язи спини, а також інші м'язи, наприклад кора, які пов'язані з м'язами спини.

5. Йога може полегшити симптоми артриту

Артрит, стан, що викликає біль і скутість, виникає через запалення суглоба. Огляд досліджень пацієнтів з ревматоїдним артритом 2020 року показав, що йога поліпшила їх фізичну функцію. Вік учасників досліджень був від 30 до 70 років, 86% з них становили жінки.

"Як Фізіотерапевт, я включаю йогу в своїй роботі з клієнтами, які мають опорно-рухового апарату проблеми", - говорить Йенс.

Деяким людям з артритом може знадобитися уникати інтенсивних вправ через стрес, який вони викликають на їх суглоби. Однак йога може бути кращою тренуванням, тому що ви використовуєте тільки вагу свого тіла і можете займатися в своєму власному темпі, говорить Йенс. Проконсультуйтеся з лікарем перед тим, як починати будь-які вправи.

6. Йога допомагає схуднути

Як правило, йога спалює менше калорій, ніж кардіо. Наприклад, ось кількість калорій, спалених за одну годину наступних вправ:

  • Силова йога: 284 калорії
  • Хатха-йога: 173 калорії
  • БІГ: 976 калорій
  • Їзда на велосипеді: 888 калорій

Однак ці додаткові 200 калорій можуть накопичуватися. Огляд 2013 року показав, що програми йоги часто допомагають людям схуднути. Огляд показав, що ефективність йоги в допомозі людям в схудненні залежить від того, як часто вони займаються, як довго вони займаються, і чи включає їх програма йоги елемент дієти серед інших показників.

7. Йога знижує стрес і покращує самопочуття

Згідно з оглядом 2011 року, йога може поліпшити якість життя кількома способами, наприклад зменшити:

  • Стрес
  • Тривога
  • Депресія
  • Поліпшення сну
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти