StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Які продукти не можна зберігати в холодильнику: поради дієтолога

7 травня 2020, 06:02
При низьких температурах деякі продукти можуть втратити свій зовнішній вигляд, смак і корисні якості.
холодильник
Не всі продукти можна зберігати в холодильнику / Фото pixabay.com

Для того щоби продукти не втратили свій зовнішній вигляд, смак і корисні якості, їх потрібно правильно зберігати. Дієтолог Світлана Фус розповіла про найпоширеніші помилки, які допускаються при зберіганні продуктів.

Насамперед, не всі продукти можна тримати в холодильнику – там вони можуть не лише втратити свої смакові якості, але і знизяться терміни їхнього зберігання, написала експерт у Facebook.

Які продукти не можна зберігати в холодильнику

Картопля. При низьких температурах картопляний крохмаль перетворюється на цукор, тому картопля втрачає смак і стає більш солодкою. Крім того, вода в картоплі під впливом низької температури змінює свій об'єм, що робить овоч м'яким і не дуже придатним для вживання в їжу.

відео дня

Часник і цибулю також не варто тримати в холодильнику – без хорошої циркуляції повітря вони починають гнити. Те ж саме відбувається і з морквою і буряком.

Помідори. Якщо зберігати їх у холодильнику, то вони швидко втрачають смак і стають водянистими.

Огірки люблять тепло. При більш низьких температурах вони стають м'якими.

Як правильно зберігати овочі

Овочі люблять сухі, затемнені місця з хорошою циркуляцією повітря. Добре підійде дерев'яний ящик. При цьому картоплю, помідори і перець краще зберігати окремо одне від одного. Дієтолог зазначила, що вироблений овочами етилен прискорює дозрівання фруктів і овочів, що знаходяться близько один від одного.

Як правильно зберігати фрукти

В холодильник варто класти тільки стиглі і м'які авокадо, манго, груші, сливи чи абрикоси. Там термін їхнього зберігання триватиме на кілька додаткових днів більше.

Як правильно зберігати банани

Банан не "приживеться" в холодильнику. Якщо він зелений, то при низькій температурі банан не дозріє, а якщо стиглий – його шкурка швидко потемніє. Цей плід дозріває за температури у 15-20 градусів.

Як правильно зберігати цитрусові

Всі цитрусові краще за все зберігати при температурі вище 0 ° C. Більш того, висока вологість може призвести до гниття. Також майте на увазі, що лимони і лайм дуже легко і швидко вбирають запахи. Їх можна покласти в холодильник, щоб уповільнити процес дозрівання.

Як правильно зберігати шоколад

При низьких температурах шоколад покривається білим нальотом, який з'являється у зв'язку з кристалізацію цукру. Крім того, шоколад швидко вбирає запахи ззовні.

Як правильно зберігати мед

При низькій температурі мед почне кристалізуватися. Велика перевага натурального меду в тому, що він не псується при кімнатній температурі. Тому краще за все зберігати його в щільно закритій скляній банці в темному місці.

Як правильно зберігати хліб

Хлібу не місце в холодильнику. Низька температура змінює його структуру, внаслідок чого він втрачає смак, а висока вологість може змусити хліб швидко покриватися цвіллю. Хліб краще покласти в паперовий пакет і тримати при кімнатній температурі.

Нагадаємо, раніше дієтолог з Японії дав пораду, що потрібно обов'язково покласти у свій кошик для продуктів під час карантину, запровадженого через пандемію коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти