StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як алкоголь впливає на холестерин: гід різними напоями

29 вересня 2020, 22:32
Міцні напої, такі як віскі, горілка і джин, також не містять холестерину.
Міцні напої, такі як віскі, горілка і джин, також не містять холестерину/ 1zoom.ru
Міцні напої, такі як віскі, горілка і джин, також не містять холестерину/ 1zoom.ru

Чи може кілька напоїв після роботи вплинути на рівень холестерину? Хоча алкоголь фільтрується через печінку, то саме місце, де виробляється холестерин, його вплив на здоров'я серця дійсно залежить від того, як часто і скільки ви п'єте.

Холестерин - це воскова речовина, яка виробляється вашим організмом, але ви також отримуєте його з їжею. Один з типів холестерину, названий холестерином ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ), або "поганим" холестерином, накопичується всередині ваших артерій і утворює бляшки.

Цей наліт може обмежувати приплив крові до інших частин вашого тіла, а блоки, що відшаровуються або частини нальоту можуть призвести до серцевого нападу або інсульту.

Здоровий рівень холестерину

Оскільки ваше тіло виробляє все, що вам потрібно, вам не потрібно отримувати холестерин зі свого раціону. Однак ваша дієта може зіграти важливу роль в підвищенні рівня холестерину.

На щастя, алкоголь не містить холестерину - принаймні, в чистих формах пива, вина і спиртних напоїв. Однак те, що ви з ним змішуєте, скільки і як часто ви п'єте, може вплинути на здоров'я вашого серця.

Пиво і холестерин

Пиво не містить холестерину. Але воно дійсно містить вуглеводи і алкоголь, і ці речовини можуть викликати підвищення рівня тригліцеридів.

Ви також знайдете в пиві рослинні стерини. Це з'єднання, які зв'язуються з холестерином і виводять його з організму. Але перш ніж ви подумаєте про це як про доказ того, що пиво корисне для вашого холестерину, подумайте ще раз.

Дослідження показують, що рівень стеролу в звичайному холодному пиві настільки низький, що навіть в цельнозерновом пиві недостатньо, щоб позитивно вплинути на холестерин.

Віскі, горілка і холестерин

Міцні напої, такі як віскі, горілка і джин, також не містять холестерину. Однак деякі суміші, такі як віскі зі смаком цукерок, можуть містити додатковий цукор, які можуть вплинути на рівень холестерину.

Те ж саме і з іншими коктейлями і змішаними напоями, які часто включають інгредієнти з високим вмістом цукру. І алкоголь, і цукор можуть підвищувати рівень тригліцеридів.

Вино і холестерин

Вино має кращу репутацію серед всіх алкогольних напоїв, коли справа стосується серця дорослої людини. Це відбувається завдяки Рослинній стероли, відомому як ресвератрол, який міститься в червоному вині.

Згідно з дослідженням, ресвератрол може допомогти зменшити запалення і запобігти згортанню крові в короткостроковій перспективі. Це може сприяти підвищенню рівня "хорошого" холестерину.

Однак позитивні ефекти ресвератрола нетривалі. Необхідні додаткові дослідження, щоб підтримати ідею про те, що цей рослинний стерол знижує ризик серцевих ускладнень.

Скільки і як часто ви п'єте, має значення

Незважаючи на те, що пиво, спиртні напої і вино по-різному впливають на рівень холестерину, ваше серце більше залежить від кількості і частоти вживання алкоголю, ніж від вашого вибору напою.

Помірне вживання алкоголю, яке NIH визначає як один напій в день для жінок і два напої в день для чоловіків, - це кількість алкоголю, яке, як вважається, має захисну дію на серце.

Великі дослідження, які заслуговують на довіру, показали, що у помірно питущих людей ймовірність серцевого нападу значно нижче, ніж у людей, які взагалі не вживали алкоголь. А чоловіки, які пили щодня, мали менший ризик у порівнянні з тими, хто пив один або два рази на тиждень.

Надійне джерело досліджень показує, що помірне вживання алкоголю може підвищити рівень "хорошого" холестерину за рахунок збільшення швидкості, з якою білки транспортуються по тілу.

Однак вживання більшої кількості алкоголю, ніж вважається помірним, має протилежний ефект, оскільки може підвищити рівень як холестерину, так і тригліцеридів.

Висновок

Досі неясно, який алкогольний напій найкраще підходить для вашого холестерину. Але коли справа доходить до того, скільки і як часто вам слід пити, є явний переможець: помірне вживання алкоголю краще для підтримки вашого холестерину - і вашого серця - здоровим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти