StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Лікарі назвали суші, які вважаються здоровими: від інших варто відмовитися

16 липня 2021, 14:19
У цій статті розглядаються деякі з найбільш корисних для здоров'я суші.
суш
У суші-ресторанах зазвичай є великі меню, в яких багато корисних для здоров'я страв. / Фото pixabay.com

Коли ви налаштовані швидко і смачно пообідати, на думку можуть прийти суші.

Суші доступні практично всюди, і в більшості суші-ресторанів є варіанти меню, що задовольняють практично будь-які дієтичні потреби, пише Healthline.

Незважаючи на те, що Суші можуть бути здоровим вибором, деякі варіанти меню можуть бути з високим вмістом цукру, натрію і загальних калорій, які деякі люди можуть захотіти уникнути або зменшити в своєму раціоні.

відео дня

читайте такожМасове отруєння суші в Харкові: відомі перші результати досліджень

У цій статті розглядаються деякі з найбільш корисних для здоров'я суші і пов'язаних з ними пунктів меню, а також перераховані деякі інгредієнти для суші, які ви можете обмежити.

Корисні суші

У суші-ресторанах зазвичай є великі меню, в яких багато корисних для здоров'я страв.

У більшості суші-ресторанів у вас є можливість вибрати коричневий або білий рис. Хоча ви можете насолоджуватися білим рисом як частиною здорової, добре збалансованої дієти, коричневий рис містить більше білка, клітковини, антиоксидантів і деяких вітамінів і мінералів, ніж білий рис.

Коричневий рис також знижує рівень цукру в крові, ніж білий рис, і, як правило, дає більше ситості.

Таким чином, навіть якщо час від часу замовляти суші з білим рисом абсолютно корисно, більш частий вибір коричневого рису, ймовірно, краще для вашого здоров'я в цілому.

Ось кілька корисних видів суші, які варто розглянути.

1. Сашимі

Сашимі-це свіжа, тонко нарізана сира риба. Деякі з найпопулярніших видів сашимі включають лосось, тунець, кальмари, восьминоги та камбалу.

Сашимі-це просте і багате поживними речовинами меню суші з високим вмістом білка.

Білок є найбільш насиченим макроелементом, і вибір продуктів, багатих білком, коли ви виходите з дому, - це розумний спосіб переконатися, що ваша їжа буде задовільною.

Порція сирого лосося 113 грам містить:

  • Калорійність: 144
  • Білок: 23 грами
  • Жири: 5 г

Продукт також багатий багатьма вітамінами і мінералами, такими як селен, калій і вітаміни групи B.

Спробуйте насолодитися білковою закускою з сашимі перед основною стравою або змішайте кілька шматочків сашимі з іншими поживними стравами в меню, щоб отримати ситний обід.

Майте на увазі, що є деякі ризики для безпеки, пов'язані з вживанням сирої риби, тому їжте сашимі тільки в відомих суші-ресторанах.

2. Рол "Веселка"

Відповідно до своєї назви, Райдужний рол складається з яскраво забарвлених інгредієнтів. Рецепти райдужних ролів можуть бути різними, але зазвичай вони містять огірки, авокадо, крабів і різні види риби, такі як тунець і лосось.

Роли "Веселка" також містять шар водоростей норі і шар рису. Ви можете попросити коричневий рис, якщо хочете, щоб їжа була трохи вище живильної.

Роли "Веселка" багаті білком і корисними жирами з безлічі джерел морепродуктів, які вони містять. Вони також є гарним джерелом клітковини, вітамінів, мінералів і антиоксидантів.

3. Овочеві роли з коричневим рисом

Якщо ви не великий шанувальник морепродуктів, овочеві роли можуть стати вашим новим популярним замовленням суші. Більшість суші-ресторанів пропонують кілька видів суші-ролів на рослинній основі, наприклад роли з авокадо і огірками, роли з авокадо і змішані овочеві роли.

Змішаний овочевий рулет може містити кілька овочів, наприклад морква, огірок, редис і спаржу. Вони також зазвичай містять авокадо для надання кремової текстури.

Овочеві рулети наповнені клітковиною з різних овочів, авокадо і коричневого рису. Крім того, вони, як правило, менш калорійні, ніж інші види суші.

Навіть якщо ви не бачите овочевий рулет в меню, якщо ви його запросите, більшість суші-ресторанів приготують для вас рулет на рослинній основі з будь-яких овочів, які у них є під рукою.

Якщо ви дотримуєтеся рослинної або веганської дієти, ви можете додати тофу або пару овочевих рулетів з припареними бобами едамаме, щоб отримати трохи білка. Ви також можете покуштувати овочеві роли з сашимі або приготовані морепродукти в якості повноцінного обіду.

4. Рол з лососем і авокадо

І лосось, і авокадо корисні для здоров'я.

Лосось є багатим джерелом багатьох поживних речовин, включаючи білок, корисні жири, селен і вітамін B12, в той час як авокадо містить клітковину, магній, вітамін C, Вітамін E і фолієву кислоту.

Регулярне вживання лосося може допомогти знизити рівень тригліцеридів і підвищити рівень захисного холестерину ЛПВЩ (хорошого) в крові. Тим часом додавання авокадо до вашої дієти може допомогти знизити рівень холестерину ЛПНЩ (поганий) та покращити загальне споживання поживних речовин.

У більшості суші-ресторанів вам запропонують прості роли з лососем і авокадо, приготовані з норі і рисом, які представляють собою здоровий вибір.

Вибір здорового меню без суші

Якщо ви не любите суші, зазвичай в більшості суші-ресторанів є безліч інших варіантів меню, що не відносяться до суші.

Ось кілька варіантів здорового меню без суші.

5. Едамаме

Едамаме-популярна закуска в суші-ресторанах. Едамаме-це незрілі соєві боби, які подають вареними або приготованими на пару і часто посипають сіллю.

Вони відмінне джерело рослинного білка і багатьох інших поживних речовин.

Одна чашка (155 грамів) едамаме містить:

  • Калорійність: 188 ккал
  • Білок: 18,4 г
  • Вуглеводи: 13,8
  • Клітковина: 8 грам
  • Жири: 8 грам

Едамаме також є відмінним джерелом вітамінів і мінералів, включаючи фолієву кислоту, вітамін K1 і марганець.

Керуйте споживанням натрію, посипавши едамаме невеликою кількістю солі, а не умочуючи їх в соєвий соус.

6. Варена риба

Хоча більшість суші-ролів містять сиру рибу, при бажанні ви можете замовити приготовлену рибу. Більшість суші-ресторанів пропонують приготовані страви з морепродуктів, такі як обсмажений лосось, чорний тунець і тріска на пару.

Ви можете замовити приготовану рибу і поєднувати її з іншими корисними стравами меню, такими як салат з водоростей, салат з авокадо або овочевий рулет, щоб отримати ситне блюдо.

Якщо ви не бачите варіант приготовленої риби, запитайте свого офіціанта, чи готовий шеф-кухар приготувати для вас приготовану страву.

7. Салати з водоростей і авокадо

Суші-Ресторани зазвичай пропонують кілька різних видів салатів, в тому числі салати з морських водоростей і салати з авокадо.

Салати з авокадо зазвичай складаються з нарізаного авокадо, збризнутого ароматним імбиром або заправкою на основі місо.

Салати з морських водоростей готуються з водоростей вакаме, які є хорошим джерелом поживних речовин, таких як фолієва кислота, марганець і магній. Вакаме зазвичай змішують з сумішшю кунжутного масла, рисового оцту, соєвого соусу та інших ароматних добавок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти