StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Лікар пояснив, як найкраще зберігати хліб вдома: ідеальний спосіб

24 червня 2021, 18:22
Хліб - ідеальне середовище для розмноження цвілі, а ще він швидко сохне. Тому так важливий правильний спосіб зберігання хліба в домашніх умовах.
Як найкраще зберігати хліб вдома
Як найкраще зберігати хліб вдома / 1zoom.ru

Термін зберігання хліба в ідеалі не повинен перевищувати трьох днів. Зазвичай потім смак хліба починає псуватися. Як зберігати хліб вдома на кухні (особливо в спеку), щоб він залишався смачним і безпечним для здоров'я протягом хоча б тижня, пояснив лікар і телеведучий Сергій Малоземов.

В інтерв'ю радіо Sputnik експерт нагадав, що хліб - ідеальне середовище для розмноження цвілі. Самі спори цвілі постійно присутні в повітрі, від них не позбутися. А хліб з цвіллю – дуже небезпечний продукт для здоров'я людини.

Друга проблема тривалого зберігання хліба - той швидко сохне. Тому вже за пару днів після покупки замість хліба можна отримати сухарі.

читайте такожЗ якими продуктами не можна поєднувати банани - експертОбидві проблеми може вирішити правильний спосіб зберігання. Просто потрібно зберігати хліб в холодильнику, а перед вживанням підігрівати в мікрохвильовці. А ще краще - зберігати хліб в морозилці.

"Ідеальний спосіб зберігання хліба, якщо ви його хочете довше зберегти – це заморозка. У моїй родині ми постійно цим користуємося. Ми не так швидко їмо хліб і, якщо ми купили якийсь смачний, ми його ділимо навпіл і половину поміщаємо в морозилку. Потім, коли вам буде потрібно, ви можете в духовці або навіть мікрохвильовці швиденько його "оживити", – рекомендує Малоземов.

Раніше лікар попередила, який хліб небезпечний. Хліб шкідливий, якщо в ньому є грудочки, попередила медик.

Нагадаємо, президент Асоціації дієтологів України Олег Швець назвав приховану загрозу хліба. Експерт зазначив, що хліб є одним з основних джерел солі в раціоні людини, а українці їдять його без міри.

Також експерт розвіяла 5 міфів про білий хліб. Експерт з харчування і вчений-дієтолог Марія Сітелль підкреслила, що в суспільстві існує помилкова думка, що білий хліб більш впливає на здоров'я, ніж чорний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти