StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені виявили приємний процес, що покращує сон

18 серпня 2020, 16:58оновлено 25 серпня 2020, 14:26
В рамках дослідження добровольці реєстрували свою поведінку кожні 30 хвилин.
сон
В рамках дослідження добровольці реєстрували свою поведінку кожні 30 хвилин. / Dailymail

Вечеря і напої в компанії можуть допомогти вам краще спати і відчувати себе більш відпочилими, але пізній сніданок має протилежний ефект і робить вас більш втомленим.

Дослідники з Каролінського інституту в Швеції вивчили поведінку і сонливість 641 дорослого працюючого в Швеції, особливо у вихідні та вихідні дні, пише The Daily Mail.

На думку команди, очолюваної Benjamin Holding, сонливість може погіршити когнітивні здібності, мотивацію і поведінку, в тому числі через бажання спілкуватися з іншими людьми.

Команда виявила, що взаємозв'язок між соціальною активністю і подальшою сонливістю і тривалістю сну був складним і залежав від часу доби.

Якщо ви вийдете на пізній сніданок, то днем ​​вам буде хотітися більше спати, а вночі - менше, а від вечері ви заснете краще.

За словами авторів, виявлення чинників, які можуть заважати соціальної активності, може допомогти вирішити проблему зростаючої самотності і соціальної ізоляції.

В рамках дослідження добровольці реєстрували свою поведінку кожні 30 хвилин, заповнювали шкалу сонливості кожні три години і щоранку заповнювали щоденники сну. У сукупності результати показують, що сонливість пов'язана зі зменшенням кількості людей, які хочуть вийти і поспілкуватися, особливо ввечері або коли у вас вихідний.

Підвищена соціальна активність пізнім ранком і раннім днем ​​була пов'язана з більшою сонливістю після цього, тому відвідини пізнього сніданку може зробити вас більш втомленим.

Однак насправді поява ввечері, навіть якщо ви хочете спати, може зменшити сонливість, зробити вас більш відпочилим і допомогти вам краще спати по ночах. "Вплив сонливості проявляється найбільш помітно в ті моменти, коли найбільш ймовірно спілкування, наприклад, вечорами і у вихідні дні", - написала команда.

Дослідження, що проводилося протягом трьох тижнів, показало, що денна сонливість була "важливим фактором мотивації і поведінки людини".

"Результати дають напрямок для майбутніх досліджень, наприклад, щодо того, чи можуть втручання щодо зниження сонливості бути ефективним способом поліпшення як короткострокового, так і довгострокового благополуччя", - поділилися вчені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти