StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Уханьська зараза обминає стороною тих, хто хворів на кір і вітрянку - імунолог

9 квітня 2020, 10:24
Лікар заявив, що повідомлення про те, що протитуберкульозна вакцина БЦЖ захищає від коронавірусу, є міфом.
Пацієнт, Коронавірус
Коронавірус обходить стороною тих, хто перехворів на кір / Reuters

Апетит уханьської зарази щодня шокує, тому що поки не знайшли "протиотруту". Станом на ранок четверга, 9 квітня, у світі зареєстрували 1 484 811 випадків зараження коронавірусом. Ковід-19 вбив 88 538 осіб. Змогли вирватися з лап злої хвороби всього 329 876 осіб.

Виявляється, щеплені або ті, хто перехворів на вітрянку і кір мають певний ступінь захисту від коронавірусу, заявив російський лікар-імунолог, кандидат медичних наук Олексій Попович. За його словами, імунітет таких людей по відношенню до коронавірусу міцніший.

При цьому лікар наголосив, що це не означає, що їм не треба бути обережними і не захищати себе.

Те, який у людини імунітет від коронавірусу, залежить від генетики і способу життя. Якщо у пацієнта немає хронічних захворювань, то він легше переносить зараження, додав Попович.

Імунолог звернув увагу і на те, що є певні фактори, що впливають на імунітет. Це недосипання, недоїдання і постійний стрес.

Також Попович заявив, що повідомлення ЗМІ про те, що протитуберкульозна вакцина БЦЖ захищає від коронавірусу, є міфом. Жодного наукового підтвердження цьому немає, все це поки гіпотеза, пише МК.ru.

читайте такожПастка уханьської зарази: вчені дізналися, скільки днів Ковід-19 живе в людині мовчкиНагадаємо, раніше представник ВООЗ Маргарет Харріс заявила, що після підвищення температури пацієнт, який знаходиться в групі ризику, відчуває озноб. За її словами, такі люди, прокинувшись вночі, "не розуміють, що відбувається", а також погано себе почувають загалом.

"Найбільш видимий симптом коронавірусу - це лихоманка і температура вище 38 градусів", - зазначила Харріс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти