StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені з'ясували, як впливають на здоров'я вечірні тренування

1 червня 2021, 06:02
Є відповідь на питання - як саме вплинуть на людський організм спортивні тренування, якщо їх регулярно здійснювати здебільшого в темний час доби.
Фітнес
Вчені з'ясували, як впливають на здоров'я вечірні тренування / Jose Antonio Anka / flickr.com/

Відвідування тренажерного залу пізно ввечері прискорює метаболізм і знижує рівень цукру в крові вночі. До такого висновку прийшли експерти під керівництвом вчених з Австралійського католицького університету, повідомляє портал Diabetologia.

Вони вивчили метаболізм 24 чоловіків із зайвою вагою і ризиком розвитку діабету другого типу, яким пропонувалася дієта з високим вмістом жирів. Ранкові та вечірні тренування покращували стан кардіореспіраторної системи, а заняття пізно ввечері знижували рівень глюкози протягом ночі.

Випробовувані були поділені на групи, в залежності від того, займалися вони спортом вранці, ввечері або взагалі не займалися. Незалежно від часу доби, тренування покращували стан кардіореспіраторної системи, а у тих, хто займався пізно ввечері, помітно знижувався рівень глюкози в нічний час.

За словами провідного дослідника Тріне Мохолдт, результати дослідження мають особливе значення для діабетиків, у яких виникають проблеми з регуляцією глюкози.

"Ми виявили, що вправи вранці або ввечері викликали поліпшення в кардіореспіраторній системі, але Нічний рівень цукру в крові поліпшувався тільки у вечірній групі вправ", - сказала вона.

читайте такожМедики розповіли, які види спорту найкорисніше для здоров'я

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Медики-дослідники з Університету штату Джорджія заявили - біг і вправи з гантелями мають велике значення для того, щоб підтримувати тіло в хорошій формі.

Однак, такі види навантажень ще й дуже ефективні для того, щоб зберігати повністю фізичне і ментальне здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти