StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Вчені дізналися, який темп ходьби спалює найбільше жиру

17 лютого 2021, 17:22
365
Дослідницька група провела дослідження на людях, щоб визначити найкращий метод окислення жиру.
Ходьба
Дослідницька група провела дослідження на людях, щоб визначити найкращий метод окислення жиру. / Reuters

Дослідження на людях показує, що найбільш ефективно жир спалюється, якщо ходити у власному темпі

За даними дослідників з Меморіального університету Ньюфаундленду, Канада, люди, які займаються ходьбою в своєму власному темпі, спалюють жир найбільш ефективно. Результати були віртуально представлені на конференції Американського фізіологічного товариства (APS) з інтегративної фізіології вправ.

Дослідницька група провела дослідження на людях, щоб визначити найкращий метод окислення жиру. Результати показують, що самостійно вибрані темпи ходьби забезпечують найбільший внесок у вироблення ліпідів (жирів) в енергію на пройдену відстань в порівнянні з нав'язаними темпами ходьби.

За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань, понад 145 мільйонів дорослих у США вважають ходьбу частиною фізично активного способу життя.

читайте такожЛікар розповів, що викликає задишку при ходьбі

Вчені провели це дослідження, тому що рецепти на фізичні вправи не подобаються людям, оскільки вони обмежують їх суворим графіком і не відразу дають відчутні переваги.

"Наші результати показують, що для оптимізації окислення жиру як джерела енергії не потрібно складної і обмежуючої програми тренувань", - сказав Фаб'єн Бассет, доктор філософії, автор цього дослідження.

Ці дані підтверджують припущення, що щоденна ходьба в самостійно обраному темпі повинна в довгостроковій перспективі знизити ризик серцевих захворювань, інсульту, діабету 2 типу і т. д.

Фізіологія-це велика область наукових досліджень, яка фокусується на тому, як молекули, клітини, тканини і органи функціонують при здоров'ї і хворобах.

Американське фізіологічне товариство об'єднує глобальне міждисциплінарне співтовариство з більш ніж 10 000 біомедичних вчених і викладачів в рамках своєї місії з просування наукових відкриттів, розуміння життя і поліпшення здоров'я. Суспільство сприяє співпраці та висвітлює наукові відкриття у своїх 16 наукових журналах та програмах, які підтримують дослідників та викладачів у своїй роботі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти