StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Три повороти в способі життя, які знижують холестерин

8 грудня 2020, 21:33
Високий холестерин часто називають тихим вбивцею.
Холестерин
Високий холестерин часто називають тихим вбивцею / Фото : nahnews.org

Високий холестерин не викликає симптомів, і ви можете дізнатися, чи є він у вас, тільки за допомогою аналізу крові. Через це багато людей живуть з високим рівнем холестерину. Це надзвичайно небезпечно, оскільки збільшує ймовірність серцевих нападів або інсульту.

Express.co.uk проконсультувався з експертами, щоб виявити три зміни способу життя для запобігання високого рівня холестерину.

Високий холестерин часто називають тихим вбивцею, оскільки багато людей вмирають в результаті цього, тому що у них не було ніяких симптомів.

За словами Христини Мамади, дієтолога, всім нам потрібен холестерин в організмі, щоб залишатися здоровими.

Проте високий рівень холестерину " може заблокувати кровоносні судини та призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, включаючи серцеві напади та інсульти".

Вона сказала: "це впливає на всі віку. Будь-хто може мати високий рівень холестерину через нездорову дієту, генетику або вже існуючі умови, такі як діабет та високий кров'яний тиск".

Ви можете перевірити рівень холестерину вдома за допомогою аналізу крові з пальця, але більшість людей звертаються за допомогою до терапевта.

Три зміни способу життя для запобігання високого холестерину

Мамада сказала, що знизити рівень холестерину можна за допомогою дієти і способу життя.

Вона сказала " " Здорове харчування (зниження споживання жирної їжі, алкоголю та куріння) та регулярні фізичні вправи разом з деякими ліками можуть допомогти знизити рівень холестерину".

Киньте палити і пити

На сайті Heart UK говориться, що куріння сигарет і вживання алкоголю підвищують рівень холестерину.

Згідно з веб-сайтом благодійної організації з охорони здоров'я серця, коли ви вживаєте алкоголь, він розщеплюється і перетворюється на тригліцериди і холестерин в печінці.

У ньому пояснюється: "печінка не може працювати так, як повинна, і не може видаляти холестерин з крові, тому рівень холестерину підвищується. Алкоголь може призвести до поєднання високого рівня тригліцеридів та низького холестерину ЛПВЩ, що може призвести до серцевих захворювань".

Уряд рекомендує чоловікам і жінкам випивати не більше 14 одиниць алкоголю на тиждень.

Тим, у кого високий рівень холестерину, слід прагнути пити менше цієї кількості і розподіляти свої порції протягом тижня.

Куріння так само погано, як і вживання алкоголю, і вам потрібно кинути палити, щоб побачити поліпшення.

Heart UK стверджує, що куріння робить ваш поганий холестерин "ЛПНЩ)" липким", допомагаючи йому чіплятися за стінки артерій і закупорювати їх.

Куріння знижує рівень хорошого холестерину (ЛПВЩ), який зазвичай забирає холестерин зі стінок артерій.

Крім того, на сайті пояснюється: "куріння пошкоджує стінки артерій, а холестерин накопичується в пошкоджених ділянках. Ці зміни означають, що ваші артерії забиваються швидше. Куріння також збільшує частоту серцевих скорочень, звужує кровоносні судини, робить кров більш густою і менш здатною переносити кисень. Кров не може легко протікати по вашому тілу, ваше серце повинно працювати більше, і можуть утворюватися згустки крові, що призводить до серцевих нападів і інсультів".

Як тільки ви кинете палити, ризик серцевих захворювань та інших проблем впаде, а повсякденні заняття, такі як ходьба і вправи, стануть простіше.

За словами Heart UK, всього через рік відмови від куріння ризик серцевих захворювань і серцевих нападів знизиться вдвічі.

Прийняття рішення кинути палити може змінити ваше тіло і знизити ваші шанси захворіти серцево-судинними захворюваннями, як у тих, хто ніколи не курив.

Зміни свій раціон

Вони кажуть, що ви - це те, що ви їсте, і коли справа доходить до високого холестерину, це правда.

Якщо ви їсте продукти з високим вмістом насичених жирів, такі як тістечка і печиво, м'ясні пироги, масло, ковбаси і жирні шматки м'яса, у вас підвищується рівень холестерину.

NHS рекомендує замінити ці продукти продуктами, що містять насичені жири, такі як жирна риба, горіхи, насіння, авокадо, рослинні масла та спреди.

Вам також слід спробувати скоротити споживання трансжирів, що містяться в м'ясі, молоці і молочних продуктах, а також штучних трансжирів, що містяться в печиво і тістечок.

Припиніть смажити їжу і спробуйте приготувати її на грилі, приготувати на пару, варити або варити в мікрохвильовій печі. На сайті NHS говориться: "вибирайте нежирні шматки м'яса і переходите на нежирні молочні продукти і спреди або їжте меншу кількість повножирних сортів. Вживання великої кількості клітковини допомагає знизити ризик серцевих захворювань, а деякі продукти з високим вмістом клітковини можуть допомогти знизити рівень холестерину".

Вживайте не менше 30 грамів клітковини в день, включаючи хліб з непросіяного борошна, висівки, цільнозернові злаки, фрукти і овочі, картопля, горіхи, насіння і багато іншого.

Уникайте продуктів, що містять холестерин, таких як нирки, яйця і креветки.

Вправа

Важливо, щоб ваше тіло рухалося незалежно від того, наскільки правильно ви їсте.

Регулярні вправи можуть знизити ризик серйозних захворювань, таких як серцеві захворювання, інсульт, діабет другого типу та рак, на 50 відсотків.

Це також може знизити ризик ранньої смерті до 30 відсотків, так що ж не любити?

Активний спосіб життя також є одним з кращих способів знизити рівень холестерину.

Національна служба охорони здоров'я рекомендує виконувати 150 хвилин помірної аеробної активності щотижня, щоб поліпшити рівень холестерину.

На сайті пояснюється: "помірна активність підвищить частоту серцевих скорочень, змусить вас дихати швидше і відчути себе тепліше.

"Один із способів дізнатися, чи працюєте ви з помірною інтенсивністю, - це як і раніше говорити, але не співати".Все ще не впевнені, що вважається помірним аеробним навантаженням? Ось кілька прикладів:

  • швидка ходьба
  • водна аеробіка
  • їзда на велосипеді
  • танець
  • парний теніс
  • газонокосарка
  • піший туризм
  • кататися на роликах
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти