StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Тайський масаж: кому протипоказана процедура

22 квітня 2021, 22:56
Але є фактори ризику.
Плечо_масаж_спіна
Тайський масаж дозволений не всім / Pixabay

Тайський масаж, також відомий як тайський масаж йоги, сильно відрізняється від стандартного шведського масажу або масажу глибоких тканин.

По-перше, люди можуть не знімати одяг. По-друге, тайський масаж включає в себе широкий спектр рухів і технік, які майже нагадують танець між партнером і практикуючим.

Ось чого очікувати від тайського масажу і дослідження, які підтверджують його численні переваги для здоров'я, пише Insider.

Що включає в себе тайський масаж?

Типовий сеанс тайського масажу, що проводиться на підлозі або на твердому килимку, триває близько 90 хвилин. Практикуючі використовують все своє тіло, включаючи руки, лікті, ступні і коліна, щоб стояти, ставати на коліна або ходити, створюючи глибокий тиск.

читайте такожАнтицелюлітний масаж: що він може і не може

На відміну від шведського масажу, під час тайського масажу масла не використовуються. Клієнти зазвичай починають лежати на спині обличчям вгору, в той час як терапевт починає масажувати ступні і продовжує рухатися вгору по ногах, "чинячи тиск за допомогою ритмічних, розгойдуються рухів долонями своїх рук і великими пальцями", - говорить Сара Сілі, соматичний цілитель, Тайський масажист.

Потім клієнта направляють на серію розтяжок, націлену на ноги, стегна і поперек.

"Тайський масаж називають йогою для ледачих, тому що вам, як одержувачу, потрібно тільки розслабитися і дозволити майстру самому робити рухи вашим тілом за вас", - говорить Сілі. "У кращому випадку ваша участь полягає в тому, щоб подихати певними сигналами, щоб допомогти заглибитися в розтяжки".

Сілі каже, що досвідчений терапевт зможе відрегулювати тиск, який чиниться під час сеансу. "Обов'язково повідомте їм заздалегідь, який тиск ви віддаєте перевагу, і повідомте, якщо вам взагалі некомфортно під час сеансу", - каже вона.

Переваги тайського масажу

Тайський масаж-це вид лікувального масажу, який зазвичай відноситься до категорії додаткових і альтернативних ліків.

Це глибоко розслаблююча, що знімає напругу практика усвідомленого руху, яка допомагає збільшити діапазон рухів людини і сприяє гнучкості завдяки унікальному поєднанню допоміжної розтяжки, йоги, роботи з диханням і масажу.

За словами Сілі, тайський масаж популярний серед спортсменів і любителів спорту як метод відновлення. Хоча більшість досліджень є невеликими, деякі науково обґрунтовані переваги для здоров'я включають:

  • Поліпшення кровообігу
  • Підвищена мобільність
  • Покращена імунна система
  • Полегшення хронічного болю в попереку
  • Знижена тривожність
  • Підвищений рівень енергії
  • Зниження стресу
  • Полегшення головного болю

Кому не можна робити тайський масаж?

За словами Сілі, тайський масаж не рекомендується вагітним в першому триместрі. Після першого семестру майбутні матері повинні проконсультуватися з лікарем і поговорити зі своїм майстром тайського масажу, щоб переконатися, що сеанс безпечний.

Більшість експертів сходяться на думці, що тайський масаж може посилити певні проблеми зі здоров'ям. Будь-хто, хто має такі стани, повинен уникати тайського масажу і занять з тілом в аналогічному стилі:

  • Немедикаментозний високий кров'яний тиск
  • Цукровий діабет
  • Хвороба серця
  • Згустки крові
  • Остеопороз
  • Рак
  • Рання стадія розсіяного склерозу або хвороби Паркінсона

Якщо у вас є проблеми зі здоров'ям і ви не впевнені, чи підходить вам тайський масаж, проконсультуйтеся з лікарем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти