StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Сухе волосся, ламкі нігті: експерт розповіла, що їсти

4 березня 2020, 02:32
Щоби позбутися ламкості нігтів і волосся, потрібно змінити раціон.
Оксана Скиталінська
Оксана Скиталінська / УНІАН

Прекрасна половина людства нерідко стикається з такою проблемою як дуже сухе і ламке волосся, суха шкіра, ламкі нігті. Особливо це актуально після зими, коли запаси вітамінів, мінералів та інших мікроелементів в організмі закінчуються.

Лікар-дієтолог, спеціаліст медицини антистаріння, засновниця Dr. Skytalinska Academy Оксана Скиталінська розповіла, як прибрати ламкість волосся і як позбутися ламкості нігтів.

Насамперед, експерт порадила відвідати трихолога і дерматолога, щоби виключити інфекції, грибки тощо. Якщо фахівці не знайдуть специфічних проблем, в цьому випадку потрібно змінити раціон, порадила Скиталінська.

відео дня

Сухе волосся, ламкі нігті - що їсти

Щоби лікувати сухе і ламке волосся в домашніх умовах, потрібно додати в раціон продукти, які покращують засвоєння цинку, біотину, продукти з протизапальними властивостями.

"Обов'язково потрібно вживати мелене насіння льону, розмочені ягоди, гречку, перлову крупу, вівсяні висівки, горіхи, Омега-3 жирні кислоти, тобто оселедець і скумбрію", - сказала експерт під час чату на Главреді.

Крім того, за її словами, можливо, додатково доведеться приймати ще й добавки з цинком, Омега-3 жирними кислотами і біотином.

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв, що ламке волосся і посічені кінчики можна виправити за допомогою ламінування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти