StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Пити воду та перебувати в тіні: у МОЗ розповіли, як врятуватися від спеки

27 червня 2020, 19:03
У МОЗ порадили шукати тінь або залишатися в приміщенні з кондиціонером.
спека,фонтан
У Моз дали поради, як поводитися під час спеки / УНІАН

У МОЗ дали поради українцям, як можна вберегтися від екстремальної спеки.

Про це йдеться на сторінці ЦОЗ у Facebook.

"Коли температурні показники як мінімум на 10°C перевищують середню високу температуру регіону, і це триває кілька тижнів, йдеться про надзвичайну спеку. Вона виснажує, негативно впливає на організм, тому слід уникати надмірних фізичних навантажень, правильно харчуватися і пити, дотримуватися режиму дня", - зазначили в центрі.

відео дня

Слід якомога менше перебувати на сонці, особливо в період з 11 до 16 годин. Треба шукати прохолоду і тінь, щоб тіло могло відновитися. Краще залишатися в приміщенні, бажано з кондиціонером.

Якщо вдома немає кондиціонера, ЦГЗ радить зайти до приміщення з кондиціонером - навіть кілька годин в охолодженому приміщенні можуть допомогти тілу адаптуватися до спеки на вулиці. Але необхідно пам'ятати, що різка і відчутна зміна температури створює додаткове навантаження на серцево-судинну систему, а тривале переохолодження послаблює імунітет.

читайте такожСпека, шквали, посухи і смерчі: синоптик попередив про аномальну погоду в Україні

"Обережно із засмагою. Вона є ознакою того, що шкіра постраждала від ультрафіолетового випромінювання, тому варто захиститися за допомогою крему... Наносити сонцезахисні креми за 30 хвилин до виходу на вулицю. Засмага може значно уповільнити здатність шкіри вивільняти надлишок тепла і таким чином сприяти зневоднення організму. Підказка: шукайте засоби захисту від сонця з позначкою "Широкий спектр" або "Захист UVA/UVB" - такі продукти діють краще. Застосовуйте їх повторно згідно з інструкцією на етикетці", - додали в Центрі громадського здоров'я.

Біля водойм та на пляжі отримати опіки легше, тому тут слід бути уважними. Обирати варто легкий, вільний одяг світлих кольорів, бажано з довгим рукавом. Необхідно також одягати сонцезахисні окуляри та крислатого капелюха, щоб затінити обличчя, вуха і шию.

Не можна відвідувати солярії в спеку. Важливо пити більше води, але не варто вживати рідини, що містять кофеїн, алкоголь або багато цукру, адже це фактично призводить до втрати великої кількості рідини.

ЦГЗ радить уповільнити темп: зменшити інтенсивність фізичних вправ під час спеки. Ніколи не можна залишати немовлят, старших дітей і домашніх тварин в припаркованому автомобілі, навіть з відкритими вікнами.

Нагадаємо, що поки діє ослаблення карантину, можна також сходити в громадський басейн. Але варто міцно запам'ятати правила безпеки в громадських басейнах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти