StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Скільки цукру потрібно людині на день: експерти дали точну відповідь

4 березня 2020, 02:15
Норма цукру в день залежить від способу життя.

цукор
У цукрі немає нічого, крім сахарози / Фото pixabay.com

Цукор – одна з найпопулярніших, але і найбільш шкідливих добавок в їжу. У ньому немає нічого крім "порожніх" калорій, але це не означає, що потрібно повністю відмовитися від солодкого.

Експерти зазначають, що організму людини потрібен цукор і продукти з глюкозою - вони забезпечують енергією. Однак, норма цукру на день залежить від способу життя, повідомляє medikforum.

відео дня

Добова норма цукру в день у грамах

Якщо людина веде сидячий спосіб життя і не займається фізичними навантаженнями, то норма цукру не повинна перевищувати 60 грамів на день. Причому враховується не лише цукор, який ми додаємо в чай або каву. Йдеться, зокрема, і про соки, солодощі, компоти.

Якщо людина інтенсивно займається спортом або виконує роботу, пов'язану з великими фізичними навантаженнями, то добова норма цукру на день повинна становити 100 грамів.

Водночас людям з порушеннями обмінних процесів цукор краще виключати з раціону і вживати штучні підсолоджувачі. Також не рекомендується цукор і при зайвій вазі.
Нагадаємо, дієтолог Оксана Скиталінська говорила, що людина забезпечує свій організм цукром, коли їсть фрукти, ягоди, овочі та каші. За її словами, цукру, який міститься в таких продуктах, досить, а виготовлений цукор в будь-якій кількості "б'є" по здоров'ю. Скиталінська наголошувала, що у здоровому раціоні немає цукру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти