StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чи допоможуть вітаміни і добавки жінкам не заразитися COVID-19 - вчені

21 квітня 2021, 03:22оновлено 23 квітня 2021, 17:38
Американські та британські дослідники опублікували результати власної програми, яка присвячена вивченню шляхів зараження коронавірусом жінок.
Жінки, коронавірус
Чи допоможуть вітаміни та добавки жінкам не заразитися COVID-19 / УНІАН

Вживання полівітамінів, омега-3, пробіотиків і добавок з вітаміном D знижують ризик зараження організму коронавирусною інфекцією серед жінок. Стаття з такими результатами дослідження британських і американських вчених була опублікована в журналі BMJ Nutrition, Prevention & Health, повідомляє портал EurekAlert.

Водночас, вживання добавок з вітаміном С, цинком або часником, по всій видимості, не роблять на ймовірність зараження ніякого ефекту. Фахівці проаналізували дані про 445 850 учасників дослідження з Великобританії, США та Швеції, які надходили через додаток COVID-19 Symptom Study (для того, щоб перевірити, які з вживаних випробуваними харчових добавок можуть вплинути на ризик позитивного тесту на SARS-CoV-2).

У період з травня по липень 175 652 людини з Великобританії регулярно приймали харчові добавки, а 197 068-ні. Близько двох третин (67%) становили жінки, і понад половина мали надлишкову вагу. В цілому, в період з травня по липень у 23 521 людини був позитивний результат на SARS-CoV-2, а у 349 199 людей коронавірус не був виявлений.

Приймання пробіотиків, омега-3 жирних кислот, мультивітамінних комплексів або вітаміну D виявився пов'язаний з більш низьким ризиком зараження SARS-CoV-2: на 14%, 12%, 13% і 9% відповідно.

читайте такожВчені з'ясували, чому коронавірус частіше вбиває чоловіків, ніж жінок

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти