StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Відмирають цілі ділянки важливого органу: вчений налякав страшними наслідками COVID-19

10 квітня 2020, 09:02
У групі ризику - літні люди.

коронавірус
Коронавірус пригнічує імунну систему / Reuters

Коронавірус може загрожувати людині серйозними наслідками. Зокрема, COVID-19, як і віруси грипу і герпесу, здатний призводити до відмирання цілих ділянок головного мозку.

Китайський вірус пригнічує імунну систему, тому на хворобу може нашаровуватися додаткова патологія. У групі ризику перебувають літні люди. Діти і молодь значно менше схильні до ускладнень через ефективність їхнього імунітету, пише Вечерняя Москва.

відео дня

"У літніх людей в якості ускладнень і патологій можуть бути інсульти та інфаркти. Крім того, всі ті ж супутні хвороби, що і при грипі, а саме бронхіти, менінгіти та інше", - розповів виданню вчений-вірусолог Фелікс Єршов.

Експерт окремо акцентував увагу на тому, що основною причиною смертності від коронавірусу стає не сам COVID-19, а патологія.

читайте такожЯк COVID-19 вражає легені людини: опубліковані моторошні кадри

Як повідомляв Главред, смертоносний китайський коронавірус продовжує атакувати світ. Число інфікованих досягло страхітливої цифри. Станом на 6 ранку п'ятниці, 10 квітня, у світі зареєстрували 1 601 018 випадків зараження на коронавірус. При цьому 95 718 людей стали жертвами коронавірусної інфекції, а 354 972 людини успішно подолали хворобу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти