StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Про яку хворобу сигналізує випадання волосся - відповідь експертів

9 березня 2021, 04:56оновлено 24 березня 2021, 16:08
Як кажуть експерти-медики, рясне і регулярне випадання волосяного покриву може сигналізувати про те, що людину вразила серйозна хвороба.
Лисий
Про яку хворобу сигналізує випадання волосся / London Hair Transplant Clinic Follow / Flickr

Випадання волосся може обумовлюватися негативним впливом підвищеного рівня цукру в крові - одним з головних ознак діабету II типу. Про це повідомляє портал Greenpost з посиланням на медиків

Розвиток діабету II типу пов'язаний з порушенням вироблення інсуліну підшлунковою залозою і неадекватною реакцією на цей гормон клітин організму. Їх чутливість до інсуліну знижується, що дозволяє цукру накопичуватися в крові. Цей надлишок цукру може сприяти пошкодженням органів по всьому тілу, включаючи очі, нерви, нирки, а також кровоносні судини.

Саме з порушеннями, які зачіпають судинну систему, фахівці пов'язують незвичайний, на перший погляд, ознака можливого діабету ‒ випадання волосся.

Далі - діабет може привести до занадто високого рівня цукру в крові, пошкоджує кровоносні судини. Це обмежує кровообіг, в результаті чого деякі клітини отримують менше кисню і поживних речовин, ніж їм необхідно. Подібний дефіцит може негативно вплинути на нормальний цикл росту волосяних фолікулів і спровокувати випадання волосся.

читайте такожЯк часто потрібно стригти волосся: "золоте" правило

Облисіння - раніше Главред повідомляв:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти