StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чи нормально говорити з собою: вчені дали відповідь

10 січня 2021, 16:23
Дослідники давно вивчали розмову з самим собою.
людина, телефон
Дослідники давно вивчали розмову з самим собою. / Reuters

Дослідники широко вивчили процес розмови з самим собою і прийшли до висновку, що це звичайна і нормальна поведінка. Люди ставляться до розмови з собою як до самостійної розмови.

Хоча люди часто асоціюють розмову з самим собою з проблемами психічного здоров'я, медичні працівники вважають його нормальним в будь-якому віці і навіть корисним в деяких обставинах.

У цій статті Главред розповість, чому людина може розмовляти з самим собою. Ми також розглянемо його переваги і з'ясуємо, коли це може вказувати на психічний стан.

Розмовляти сам з собою нормально?

Дослідники давно вивчали розмову з самим собою. У 1880-х роках вчених особливо цікавило, що люди говорять самі з собою, чому вони розмовляють самі з собою і цілі розмови з самим собою.

Дослідження визначають розмову з самим собою як словесне вираження внутрішньої позиції або переконання, що означає, що він виражає внутрішні почуття, невербальні думки та інтуїцію про ситуацію за допомогою мови. Людина тільки має намір направити свою промову на себе.

Хоча діти часто розмовляють самі з собою, це не повинно викликати занепокоєння у батьків або опікунів. Це спосіб розвинути мову, підтримати стимул під час виконання завдання і підвищити продуктивність при виконанні завдань.

Звичка розмовляти з самим собою може зберігатися і в дорослому віці і, як правило, не є проблемою.

Чи Здорово розмовляти з собою?

Розмова з самим собою може мати кілька переваг. Це не викликає значного ризику для здоров'я, якщо людина не відчуває інших симптомів психічного стану, таких як галюцинації.

При виконанні завдання з набором інструкцій розмова з самим собою може поліпшити контроль над завданням, концентрацію і продуктивність. Це також може покращити навички вирішення проблем.

Дослідження 2012 року вивчало, як розмова з самим собою впливає на завдання візуального пошуку. Результати показують, що розмова з самим собою при пошуку певного об'єкта, наприклад, втраченого предмета одягу або зв'язки ключів, або спроби знайти продукти в продуктовому магазині, може допомогти людині знайти їх раніше.

Дослідження також показують, що розмови з самим собою під час занять спортом можуть бути корисні в залежності від того, як людина розмовляє з самим собою і що він говорить.

Наприклад, мотиваційна або навчальна розмова з самим собою може підвищити продуктивність. Однак, хоча негативна розмова з самим собою може підвищити мотивацію до спорту, він не може поліпшити результати.

Типи розмов з самим собою

Існує три категорії розмов з самим собою, які різняться в залежності від тону голосу. До них відносяться:

Позитивна розмова з самим собою: заохочує і зміцнює позитивні уявлення про людину. Позитивна розмова з самим собою може зменшити тривогу і поліпшити концентрацію і увагу.

Негативна розмова з самим собою: зазвичай включає критичний і збентежуючий діалог.

Нейтральна розмова з самим собою: цей тип розмови з самим собою не є істотно позитивним або негативним. Люди можуть використовувати його для себе, а не для підкріплення або заохочення певних переконань або емоцій.

Люди можуть також ставитися до розмови з самим собою як до явного і прихованого розмови з самим собою. Відкрита мова-це самостійна мова, яку можуть чути інші люди. Прихована розмова-це внутрішня мова, яку ніхто інший не може почути, наприклад, вимовлена мова, а не вголос.

Причина

Є кілька причин, за якими людина може розмовляти з самим собою, в тому числі:

Регулювання емоцій

Розмова з самим собою може допомогти регулювати і обробляти емоції. Наприклад, якщо людина сама говорить про те, що нервує або злиться, це може допомогти йому:

  • направити свою увагу на заспокоєння нервів або гніву
  • контролювати свої емоції
  • думати про те, як реагувати на їхні почуття в цей момент

Зниження занепокоєння

Дослідження 2014 року показує, що людям з тривогою, у тому числі соціальною тривожністю, корисно розмовляти з самим собою.

Дослідники виявили, що люди, що відносяться до себе в третій особі, можуть дистанціюватися від своїх тривожних почуттів і процесів, регулювати і аналізувати ці емоції, щоб зменшити занепокоєння. Розмова з самим собою також може знизити тривожність після стресових подій.

Як перестати розмовляти сам з собою

Якщо розмова з самим собою заважає людині в житті, є способи зменшити цю поведінку.

Запис розмови з самим собою в щоденник може допомогти людині вивести думки з голови, організувати розумові процеси і впоратися зі стресом і тривогою.

Ведення журналу може допомогти людям виявляти повсякденні ситуації, які змушують їх розмовляти з самим собою, і краще усвідомлювати, що може викликати ці сценарії в майбутньому.

Практика перемикання розмови з самим собою на внутрішні думки, коли вони виникають, або проголошення мови замість того, щоб озвучувати її, також може зменшити саморегуляцію.

Коли звертатися за допомогою

Люди можуть виявити, що їх розмова з самим собою впливає на їх психічне здоров'я, якщо вони налаштовані негативно і самокритично розмовляють самі з собою.

У таких ситуаціях їм слід поговорити з фахівцем у сфері психічного здоров'я, щоб знайти способи підвищити самооцінку і налаштувати розмову з самим собою, щоб зосередитися на тому, щоб бути більш позитивним і надихаючим.

Шизофренія

Якщо людина розмовляє з самим собою в рамках галюцинації, йому слід звернутися за допомогою до медичного працівника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти