StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Названо переваги масажу глибоких тканин: чому він не для всіх

5 квітня 2021, 12:09оновлено 5 квітня 2021, 14:28
Масаж глибоких тканин використовується для лікування патологій.
Плечо_масаж_спіна
Масаж може бути не тільки розслаблюючим, але і лікувальним / Pixabay

Масаж глибоких тканин, широко використовуваний для лікування хронічних болів і патологій, є популярною формою масажної терапії.

Ця техніка впливає на області напруги або сорому, надаючи концентрований тиск на Підшар м'язів і фасції, сполучну тканину, яка оточує ваші м'язи, повідомляє Insider.

Багато людей вважають звичайний масаж розслаблюючим масажем тіла із заспокійливою музикою і звабливим ароматом. Емі Монтіа, доктор філософії, практикуючий медичний масаж каже, що сеанс глибоких тканин може включати ці елементи, але не обов'язково розслабляє.

"Метою глибокого масажу тканин є зняття обмежень в суглобах, вузлів і спайок в м'язах і фасціях", - говорить Монція. Масаж глибоких тканин-хороший варіант для тих, хто добре переносить біль.

Переваги масажу глибоких тканин

За словами Монтіа, масаж глибоких тканин допомагає організму, звільняючи обмежені або пошкоджені тканини. При відповідному тиску масаж глибоких тканин "прискорює одужання і знімає біль", - говорить вона.

Згідно з дослідженнями, до переваг масажу глибоких тканин відносяться:

  • Збільшений діапазон рухів
  • Зниження артеріальний тиск і частоту серцевих скорочень
  • Зниження сприйняття болю
  • Купірування запалення, пов'язаного з підошовним фасциитом
  • Полегшення хронічного болю і болю в попереку
  • Зниження болю, пов'язаного з анкілозуючим спондилітом

Що відбувається, коли Вам роблять глибокий масаж тканин?

"Не існує стандартної хореографії для масажу глибоких тканин, і у всіх терапевтів є різні стилі, які повинні бути адаптовані до індивідуальних потреб клієнта",-говорить Кріс Мінехан, власник-засновник терапевтичного масажу Reclaimed Being.

Мінехан зазвичай починає зі спини, тому що це головна область скарг. Потім він переходить до ніг, плечей, рук і закінчує шиєю і головою, що, за його словами, найбільш розслабляє через безліч нервових закінчень в шкірі черепа.

Монтія починає сеанси глибоких тканин м'яко, охоплюючи широку область, а потім зосереджуючись на певних м'язах або регіонах. У людей різний больовий поріг, і масаж глибоких тканин може викликати дискомфорт або навіть бути трохи болючим. Ось чому Мінехан каже, що клієнти повинні контролювати глибину і тиск масажу.

"Якщо ви не можете підтримувати своє дихання і повинні напружувати частини свого тіла, щоб витримати біль, обов'язково говоріть голосніше і дайте терапевту зрозуміти, що це занадто", - говорить Мінехан.

Хоча деякий дискомфорт-це нормально, це не обов'язково. "Якщо техніка буде занадто щадною, робота може виявитися неефективною для руйнування м'язових вузлів", - говорить Монтіа. Однак занадто сильний тиск або сильний дискомфорт зводять нанівець переваги.

Проте, відчуття деякого болю або хворобливості, яка зберігається через кілька днів після глибокого масажу тканин, є нормальним. Видалення глибоких м'язів і міофасціальне вивільнення (MFR) можуть викликати деякі синці або хворобливі відчуття, але розтягнення суглобів, що виконується під час сеансу глибоких тканин, не повинно викликати болю в наступні дні, говорить Монтіа.

Тривалість сеансу глибокого масажу тканин варіюється, але зазвичай становить від 60 до 120 хвилин. Мінехан каже, що 90 хвилин-це зазвичай ідеальний час, щоб повністю розглянути основну скаргу і ретельно "доторкнутися" до іншої частини тіла.

Шведський масаж проти масажу глибоких тканин

Експерти кажуть, що шведські методи масажу і масажу глибоких тканин частково збігаються, але найбільші відмінності полягають в глибині застосовуваного тиску і сприйманої інтенсивності.

"Шведський масаж більшою мірою сприяє кращому кровообігу в м'язах і фасціях", - говорить Монція.

"Сеанси глибоких тканин зосереджені більш конкретно на вузлах в м'язах і глибокої фасції. Сеанси глибоких тканин корисні, якщо у вас є напруга [або] біль через розтягнутої м'язи або старої травми. Це добре для загальної напруги, викликаної неправильною поставою або погана робоча станція ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти