StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Названо 10 продуктів, які не можна зберігати в холодильнику

20 травня 2021, 07:45
Помідори найкраще зберігати в кухні, а хліб в морозильній камері.
холодильник
Під впливом низьких температур крохмаль в цибулі перетворюється в цукор / Фото pixaby

Наступного разу, коли у вас виникне бажання заповнити ящики холодильника більш свіжими продуктами, зверніться до цього посібника, щоб ваші продукти залишалися довше і були смачнішими.

Це 10 продуктів, які не можна зберігати в холодильнику, пише Livestrong.com.

1. Помідор

Коли помідори піддаються впливу прохолодного повітря, їх хімічний склад змінюється. Це може зробити смак менш яскравим і стати менш приємним доповненням до вашого улюбленого обіднього салату.

"Помідори найкраще зберігати в кухні, тому що зберігання їх в холодильнику прискорить хімічні процеси, які зроблять смак томатів тьмяним", - говорить Кейсі Хагеман, доктор медичних наук. "Якщо вони недозрілі, ви можете покласти їх на підвіконня, щоб вони дозріли", - додає вона.

читайте такожЧому ніколи не слід зберігати цибулю і часник в холодильнику

Згідно з дослідженням, опублікованим у жовтні 2016 року в Proceedings Національної академії наук Сполучених Штатів Америки, низька температура знижує рівень летких сполук (хімічних речовин, відповідальних за аромат і смак) в помідорах.

2. Цибуля

Цілий, неочищений, сиру цибулю не слід зберігати в холодильнику: це той випадок, коли зберігання продуктів в холодильнику може привести до того, що він зіпсується раніше.

"Під впливом низьких температур крохмаль в цибулі перетворюється в цукор, в результаті чого цибуля стає м'яким або сирим", - говорить Джеймі МакДермотт.

"В ідеалі їх слід зберігати в прохолодному, сухому місці, далеко від світла, наприклад в шафі або ящику".

3. Диня

Ви отримаєте ще більше поживних речовин з цілісних нерозрізаних динь, якщо будете зберігати їх на стільниці. "Холодне повітря з холодильника може сповільнити зростання їх антиоксидантів", - говорить Джессіка Шапіро, молодший менеджер з охорони здоров'я та харчування в медичному центрі Монтефіоре.

У широко цитованому дослідженні, опублікованому в липні 2006 року в журналі сільськогосподарської та харчової хімії, дослідники вивчали кавун, що зберігається протягом 14 днів при трьох різних температурах рівень антиоксиданту лікопіну збільшився до 40 відсотків, а рівень бета-каротину збільшився до 139 відсотків у кавуні, що зберігається при кімнатній температурі.

"Бета-каротин і лікопін є потужними антиоксидантами, пов'язаними з численними перевагами для здоров'я, такими як профілактика раку та здоров'я шкіри", - говорить Макдермотт. Ці рівні антиоксидантів не сильно змінилися, коли кавуни зберігалися при більш низьких температурах.

4. Кава

Ваша улюблена кава, незалежно від того, мелений він чи ні, не слід зберігати в холодильнику для кращого смаку.

"Вологість в холодильнику може викликати утворення конденсату, що погано позначається на смаку меленої або цільнозернової кави", - говорить Хагеман. "Кава повинна зберігатися в коморі для кращого смаку".

5. Базилік

Зрізані трави, такі як базилік, найкраще зберігати при кімнатній температурі.

"Охолодження нарізаного базиліка призведе до потемніння і знебарвлення тендітних листя", - говорить Макдермотт. "Реакція, що відбувається, називається окисленням, робить фрукти та овочі коричневими. Фермент, званий поліфенолоксидазою, що міститься в клітинах, піддається дії кисню в повітрі і вступає з ним в реакцію".

Для найкращого зберігання помістіть стебла базиліка в високу банку з водою і бережіть від сонця.

6. Картопля

Як і у випадку з помідорами, хімічний склад картоплі фактично змінюється, коли він поміщається в холодильник.

"Низькі температури перетворюють крохмаль на цукор", - говорить Шапіро. "Це не тільки призведе до зміни текстури, так що він стане більш зернистим, але і зробить картоплю трохи гірше для тих, хто намагається стежити за рівнем цукру в крові. Менша порція може викликати більш високий стрибок в крові. цукор".

Зберігання картоплі в холодильнику також може призвести до утворення потенційно небезпечної хімічної речовини при приготуванні.

"Розкладання цукрів у картоплі може призвести до утворення хімічної речовини, що називається акриламідом, коли картопля готується при високих температурах", - говорить Макдермотт. "Дослідження тварин показали, що акриламід є канцерогенним, і є деякі побоювання, що при високих рівнях він може мати такий же ефект у людей".

7. Огірок

Ви коли-небудь помічали, що ваші охолоджені огірки через кілька днів виглядають не так, як хотілося б? Це відбувається через пошкодження холодним повітрям.

"Зберігання огірків в холодильнику більше трьох днів може призвести до" холодової травми" через високий вміст води",-говорить Макдермотт. "Це може привести до появи синців, мокнучих ділянок і псування".

За її словами, в цілому огірки найкраще зберігати при кімнатній температурі в добре вентильованому приміщенні.

8. Банан

Якщо ви випадково сховали поживні банани в холодильнику, розпаковуючи продукти, приготуйтеся до неприємного видовища, але не викидайте їх. "Банани в холодильнику стануть коричневими, але все одно залишаться хорошими на смак", - говорить Шапіро.

Банани виділяють газ, який викликає природне дозрівання інших фруктів, тому не забувайте, де ви їх зберігаєте.

"Будь то в холодильнику або поза ним, ви хочете тримати банани подалі від інших фруктів, якщо тільки ви не хочете, щоб ці фрукти дозріли швидше", - додає Шапіро.

9. Хліб

Зрозуміло, якщо ви не можете з'їсти всю буханку хліба за кілька днів, але подумайте про те, скільки ви з'їсте, щоб ви могли планувати заздалегідь, використовуючи кращі стратегії зберігання.

"Хліб з натуральних інгредієнтів може почати пліснявіти на прилавку через кілька днів, але якщо покласти його в холодильник, він висушить хліб", - говорить Шапіро. "Насправді, якщо у вас є більше хліба, ніж ви збираєтеся з'їсти за пару днів, вам слід покласти його в морозильну камеру".

За її словами, виймайте по кілька шматків кожні кілька днів і зберігайте хліб при кімнатній температурі в хлібній коробці.

10. Часник

За словами Макдермотта, часник, який зазвичай висаджують восени, віддає перевагу холодній погоді і тому проростає швидше при зберіганні в холодних умовах.

"Свіжі цілісні цибулини часнику прослужать кілька місяців при зберіганні при температурі від 15 до 18 градусів, але зазвичай всього кілька тижнів в холодильнику", - говорить Макдермотт. "Якщо ви плануєте використовувати часник з плином часу, переконайтеся, що він якомога свіжіший на момент покупки, шукаючи тверді зубчики, без проростань і чорних плям".

Зберігайте часник в провітрюваному приміщенні, наприклад в сітчастому мішку, і далеко від теплих ділянок кухні, таких як плити або сонячні вікна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти