StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Названо горіх, що знижує смертність від серцевих хвороб

3 вересня 2021, 21:27
Щоденне споживання цих горіхів знижує як загальну кількість частинок ЛПНЩ
Серце_аритмія
Доктор ріс без вагань оспівує волоські горіхи, які він включає в свій власний раціон. / Pixabay

Все більше наукових досліджень показують, що волоські горіхи з високим вмістом омега-3 жирних кислот можуть захистити від серцевих захворювань.

За минулі роки в ряді досліджень було вивчено, чи може вживання волоських горіхів знизити фактори ризику серцево-судинних захворювань.

Наприклад, метааналіз 2019 року пов'язує більш високе споживання волоських горіхів з більш низькою захворюваністю і смертністю від серцево-судинних захворювань, включаючи більш низьку захворюваність і смертність від ішемічної хвороби серця, а також більш низьку фібриляцію передсердь, пише Medical News Today.

відео дня

читайте такожДієтолог назвала найкорисніший горіх для організму

Нове дослідження, опубліковане в журналі Circulation Американської кардіологічної асоціації, присвячене дослідженню того, чи додавання волоських горіхів в щоденний раціон протягом 2 років впливає на рівень холестерину. Більше того, це дослідження орієнтоване на людей похилого віку.

Автори виявили, що включення волоських горіхів в раціон знижує загальний холестерин і незначно знижує рівень холестерину ЛПНЩ, який люди часто називають" поганим " холестерином.

Крім того, вчені виміряли підкласи холестерину ЛПНЩ у учасників. Один з цих підкласів-маленькі щільні частинки ЛПНЩ-частіше пов'язані з атеросклерозом, який виникає, коли в артеріях накопичуються жирові відкладення.

У своєму дослідженні вони виявили, що щоденне споживання волоських горіхів знижує як загальну кількість частинок ЛПНЩ, так і дрібних частинок ЛПНЩ.

Оптимальний склад

Доктор Еміліо Рос, старший автор поточного дослідження і директор ліпідної клініки в службі ендокринології та харчування клінічної лікарні Барселони в Іспанії, поговорив з Medical News Today. Він пояснив, як він і його колеги протягом багатьох років вивчали користь волоських горіхів для здоров'я.

"Ми завжди отримували хороші результати щодо надійного джерела зниження рівня холестерину( стандартний ліпідний профіль), поліпшення функції ендотелію, надійного джерела, зниження артеріального тиску та протизапальних ефектів", - сказав він.

Доктор ріс без вагань оспівує волоські горіхи, які він включає в свій власний раціон. "Волоські горіхи мають оптимальний склад поживних речовин і біологічно активних речовин, включаючи значну кількість альфа-ліноленової кислоти, рослинних жирних кислот омега-3, найвищий вміст поліфенолів серед усіх горіхів і фітомелатонін", - пояснив він.

У цьому дослідженні, за словами доктора Росса, дослідження показує, що "регулярне вживання волоських горіхів знижує рівень холестерину ЛПНЩ і покращує якість частинок ЛПНЩ, роблячи їх менш атерогенними (менш схильними до проникнення в стінку артерій і розвитку атеросклерозу, основи серцево-судинних захворювань), і це буде відбуватися без небажаного збільшення ваги, незважаючи на високий вміст жирів (хоча і корисних рослинних жирів) у волоських горіхах ".

Доктор Рос сказав MNT, що він вирішив взяти на себе це дослідження, тому що жодне інше дослідження не розглядало склад ліпопротеїнів, які, за його словами, "можуть дати додаткове уявлення про антиатерогенний потенціал волоських горіхів".

Знижує "поганий" холестерин

Всього дослідження завершили 636 учасників у віці 63-79 років. Всі вони проживали або в Барселоні, Іспанія, або в Лома-Лінді, Каліфорнія.

67% учасників становили жінки. Учасники були когнітивно здоровими і не мали серйозних захворювань.

Близько половини учасників приймали ліки від високого кров'яного тиску або гіперхолестеринемії, що, за словами доктора Росса, типово для цього літнього дорослого населення. 32% учасників приймали статини.

Дослідники проінструктували одну групу учасників не їсти волоські горіхи. Інша група включала півсклянки сирих волоських горіхів у свій щоденний прийом їжі. Практикуючі лікарі спостерігали за учасниками, стежачи за тим, наскільки добре вони дотримуються дієти і які зміни в їх вазі, кожні два місяці.

Дослідники перевірили рівень холестерину в учасників та проаналізували концентрацію та розмір ліпопротеїнів за допомогою спектроскопії ядерного магнітного резонансу.

В ході дослідження учасники, які споживали волоські горіхи, знизили рівень холестерину ЛПНЩ в середньому на 4,3 міліграма на децилітр (мг / дл) і загальний холестерин в середньому на 8,5 мг / дл. Учасники групи волоського горіха знизили загальну кількість частинок ЛПНЩ на 4,3% і дрібних частинок ЛПНЩ на 6,1%.

Серед учасників, які споживали волоські горіхи, зміни холестерину ЛПНЩ різнилися в залежності від статі. У чоловіків рівень холестерину ЛПНЩ знизився на 7,9%. У жінок він знизився на 2,6%.

Скромна вигода

Доктор Санджив Патель, інтервенційний кардіолог в Інституті серця та судин MemorialCare в медичному центрі Orange Coast В Фаунтін-Веллі, штат Каліфорнія, сказав MNT, що це дослідження не змінює правила гри, коли мова йде про додавання того, що вчені вже знають про дієту та серце.

"Ми вже знали, що горіхи корисні для вашого здоров'я", - сказав він.

Він дійсно оцінив, що дослідники спостерігали за учасниками протягом дворічного періоду. "Це було не кілька тижнів навчання", - сказав він.

Доктор Патель вказав на те, що учасники дослідження зазнали лише помірне зниження рівня холестерину ЛПНЩ. "Їх холестериновий профіль знизився, але не до рівня.

l з того, що Ви приймаєте статини, - сказав доктор Патель. "Таким чином, люди, які мають значний ризик серцевих захворювань або вже страждають серцевими захворюваннями, не повинні замінювати горіхи статинами. Крім того, вони можуть взяти горіхи, щоб збільшити користь, але не замінити її ".

Дійсно, доктор Рос сказав MNT, що в майбутньому він хотів би провести дослідження, присвячене впливу додавання волоських горіхів в раціон людей, схильних до ризику серцево-судинних захворювань.

Доктор Патель також попередив, що люди, які читають це дослідження, не повинні думати, що можна їсти пакет за пакетом з волоськими горіхами. Він радить дотримуватися не більше жмені в день.

Певні обмеження

Доктор Рос також вказав на деякі обмеження дослідження в розмові з MNT. Наприклад, він пояснив, що дослідження не було "сліпим". Іншими словами, учасники знали, що вони належать до групи горіхів.

Він також пояснив "що " дослідження проводилося не в умовах контрольованого годування, а на вільних людей, які могли вибирати свою повсякденну їжу, тому це не було ізоенергетичним втручанням, і спостерігалося збільшення споживання енергії і жирів в організмі. група волоського горіха, що могло вплинути на результати ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти