StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи можна мити волосся щодня: експерти дали відповідь

24 грудня 2020, 09:33
561
У деяких людей занадто часте миття може викликати пошкодження волосся і сухість і свербіж шкіри голови.
Погані зачіски, які псують волосся
У деяких людей занадто часте миття може викликати пошкодження волосся і сухість і свербіж шкіри голови. / Instagram

Догляд за волоссям - це суто особистий вибір. Таким чином, рішення про те, як часто мити волосся, залежить від типу волосся, текстури шкіри голови, жирності волосся і особистих переваг.

У деяких людей занадто часте миття може викликати пошкодження волосся і сухість і свербіж шкіри голови. На думку інших, нечасте миття може зробити волосся жирними і млявими.

Як часто мити волосся шампунем

Більшості людей мити волосся шампунем не обов'язково для хорошого здоров'я. Просто промийте волосся водою кілька разів на тиждень, щоб видалити найбільш помітні забруднення і сміття. Рішення про те, як часто мити волосся, - це косметичне рішення, засноване на особистих перевагах.

Текстура волосся

Обполіскувати волосся водою між миттями рекомендується людям з дуже сухим волоссям. Людям з дуже сухим волоссям не потрібно мити голову кожен день або навіть через день. Замість цього, якщо мити волосся рідше, це допоможе зберегти натуральні масла в шкірі голови і добре зволожити волосся.

Миття волосся щотижня або навіть раз на два тижні може бути достатньо для людей з дуже сухим волоссям.

Якщо промити волосся водою між праннями, вони будуть виглядати свіжими, не втрачаючи при цьому вологи.

Дуже жирне волосся може виглядати жирним через кілька годин після миття, особливо влітку або після тренування. Люди з дуже жирним волоссям можуть мити голову щодня або через день.

Використання сульфатного шампуню може збільшити час між миттями.

Люди, які зазнають гормональні зміни, такі як період статевого дозрівання, також можуть виявити, що їх волосся стає більш жирним, ніж зазвичай.

Більшість людей знаходяться десь між цими крайнощами і можуть мити волосся від 2 до 5 разів на тиждень залежно від своїх особистих уподобань.

Стан шкіри голови

Стан шкіри голови людини також впливає на стан його волосся. Люди з дуже сухою шкірою голови, як правило, не мають стільки шкірного жиру. Потрібно рідше мити волосся, щоб шкіра голови залишалася здоровою, запобігаючи свербіж і лущення, а волосся залишалися м'якими і блискучими.

У людей з дуже жирною шкірою голови можуть розвинутися прищі на шкірі голови або вздовж лінії росту волосся, і їм, можливо, доведеться мити волосся частіше, щоб волосся залишалися чистими.

Переваги з укладання волосся

Рішення про те, як часто мити волосся, багато в чому залежить від особистих переваг в укладанні. Деяким людям не подобається, що їх волосся виглядають або здаються трохи жирними. Інші вважають, що через кілька днів після миття їх волосся стає більш слухняним.

Люди, які носять складні зачіски або у яких дуже довге волосся, також можуть віддати перевагу рідше мити волосся шампунем, так як менш часте миття шампунем означає менше часу, що витрачається на укладку волосся.

Навіщо мити волосся шампунем?

Миття волосся може бути засноване на особистих перевагах. Миття волосся багато в чому схоже на миття шкіри. Вода може видалити більшу частину видимого бруду і сміття, але не усуне запахи або масляні відкладення. Шампунь допомагає воді ефективно видаляти бруд, сміття та запахи, такі як дим або піт.

Шампуні також видаляють масло. Волосся отримують масло з сальних залоз, які виділяють масло, зване шкірним салом, яке зберігає волосся зволоженими.

Зволожені волосся рідше ламаються, не виглядають сухими і кучерявими. Але занадто багато вологи може зробити волосся жирним, м'яким і брудним. Після декількох днів без миття голови масло має тенденцію накопичуватися найближче до шкіри голови, через що будь-які волосся навколо обличчя виглядають брудними. Більшість шампунів призначені для видалення надлишків масла, що допомагає волоссю довше виглядати чистими.

Як працює шампунь

Шампунь очищає волосся хімічними речовинами, званими поверхнево-активними речовинами. Це мила, що видаляють поверхневий сміття з шкіри голови і волосся. Багато шампунів також містять сполуки, звані сульфатами, які утворюють густу піну, яка видаляє жир з волосся. Це допоможе волоссю виглядати чистіше, але також може пошкодити волосся.

Збереження хоча б невеликої кількості масла на волоссі важливо для захисту волосся від пошкоджень. Деякі люди вважають за краще використовувати шампуні без сульфатів або зволожуючі шампуні для збереження здоров'я волосся, хоча існує мало доказів того, що шампуні без сульфатів менш агресивні, ніж звичайні продукти.

Інші люди вважають за краще скорочувати кількість миття голови. Деякі навіть рекомендують повністю відмовитися від шампуню.

Жирний або сухий?

Оцінка того, чи є волосся жирним або сухим, може допомогти вирішити, як часто мити волосся шампунем. Визначити тип волосся можна за допомогою таких питань:

Коли волосся виглядає найкраще? Жирне волосся найкраще виглядають в день миття голови шампунем. Нормальне волосся може виглядати найкраще на наступний день, а сухе волосся може виглядати краще всього лише через кілька днів після шампуню.

Чи легко ламаються волосся? Сухе волосся часто легко ламаються і можуть мати посічені кінчики. Більш жирне волосся стає більш еластичними.

Як виглядають волосся? Просто поглянувши на волосся, можна отримати деяке уявлення. Сухі волосся можуть виглядати ламкими або млявими при надмірному митті, а жирне волосся можуть бути плоскими і жирними тільки протягом дня.

Альтернативи миття шампунем

Миття шампунем - не єдиний спосіб зробити шкіру голови чистою. Деякі альтернативи включають:

Сухий шампунь: Сухий шампунь-це порошкоподібний ароматний спрей, що вбирає масло. Це може збільшити час між миттям голови, особливо для людей з тонким або жирним волоссям. Однак сухий шампунь не видаляє бруд. Якщо використовувати кілька днів поспіль, він також може викликати скупчення порошку, яке подразнює шкіру голови.

Шампуні без миючих засобів: шампуні без миючих засобів, іноді звані "без миючих засобів", - це шампуні, що не містять сульфатів і агресивних миючих засобів. Вони м'яко кондиціонують волосся, але не очищають їх від масла. Це хороший вибір для людей з сухим або кучерявим волоссям або для тих, хто любить мити волосся кожен день, але не хоче завдавати їм шкоди.

Миття з використанням кондиціонера: миття з використанням кондиціонера, яке іноді називають спільним миттям, - це коли людина використовує кондиціонер або спеціальний очищаючий Кондиціонер замість шампуню. Для людей з нормальними і сухими волоссям миття з кондиціонером може повністю замінити звичайні шампуні, особливо якщо вони не використовують важкі засоби для укладання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти