StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чи можна їсти яйця щодня: лікарі розставили всі крапки над "i"

5 серпня 2021, 06:02
Яйця можуть бути дуже поживною частиною вашого раціону.
Яйце
Яйця є відмінним джерелом білка і містять безліч різних поживних речовин

Яйця - питання складне. В одну хвилину їх хвалять за високий вміст білка, а в наступну - скидають з рахунків за високий рівень холестерину. Ми повинні їсти їх цілком? Або без жовтка? Або уникати зовсім?

В чому справа?

Дослідження харчування не дають великої ясності; фактично, вони часто є причиною плутанини. Огляд, опублікований в журналі Nutrients за червень 2018 року, з упевненістю прийшов до висновку, що вживання яєць та інших джерел харчового холестерину не впливає на здоров'я серця.

Потім, згідно з метааналізом JAMA за березень 2019 року, чим більше яєць люди їли, тим вище їх ризик тих же проблем з серцем, мабуть, через холестерин в яйцях.

відео дня

Що робити любителю яєць?

Livestrong попросив читачів надіслати найважливіші питання про харчування для зареєстрованих дієтологів. Яйця були в центрі уваги багатьох читачів, які хотіли знати, чи можна їсти яйця кожен день і чи дійсно нам потрібно уникати жовтків, щоб контролювати рівень холестерину.

Ось що сказали експерти.

читайте такожНезвичайний спосіб приготування яєць виявився смертельно небезпечним для здоров'я

"Яйця можуть бути дуже поживною частиною вашого раціону. Вони є відмінним джерелом білка і містять безліч різних поживних речовин.

Все більше і більше досліджень показують, що більшість з нас може з'їдати від одного до двох яєць в день без будь-яких проблем з рівнем холестерину. Але якщо у вас високий рівень холестерину (особливо, якщо він є у вашій родині), вам варто подивитися, скільки яєць ви з'їдаєте, і дотримуватися дієти з одним яйцем в день. Потім, коли ви зробите свій щорічний аналіз крові, проконсультуйтеся з лікарем, щоб упевнитися, що рівень холестерину в нормі.

Проте, яйця можуть бути дуже корисною частиною раціону. Навіть той, хто схильний до високого холестерину, ймовірно, буде нормально їсти одне яйце в день.

У жовтку багато поживних речовин, але якщо ви генетично схильні до високого рівня холестерину і любите яйця, ви можете використовувати один жовток і кілька яєчних білків або повністю позбутися від жовтка. Яйця служать прекрасним засобом для додавання овочів, як омлет з додаванням сиру для корисних жирів і білків".

"Я вважаю, що яйця-це добре. Насправді, вони чудові. Яйця-відмінне джерело поживних речовин-вони, ймовірно, найкраще джерело білка, який ви знайдете. Яйця можна додавати в будь-який прийом їжі, від сніданку і обіду до вечері. і закуски. Я люблю їх", - каже дієтолог Бонні Тауб.

У нових дієтичних рекомендаціях США говориться, що дієтичний холестерин з таких продуктів, як яйця, не підвищує рівень холестерину в крові.

Особисто я люблю їсти цілі яйця. Але вибір яєчних білків замість цільних яєць повинен залежати від того, що ви ще їсте, і від вашої історії хвороби. Якщо б у мене був яєчний білковий омлет з овочами або звичайний омлет з овочами, я б не помітив великої різниці".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти