StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Медик пояснила, яким людям не можна додавати в їжу оцет

24 серпня 2021, 05:03
У зв'язку з цим фахівець-ендокринолог рекомендує вживати оцет тільки і виключно в невеликих кількостях в якості звичайної приправи.
Оцет
Медик пояснила, яким людям не можна додавати в їжу оцту / ua.depositphotos.com

Незважаючи на часті поради щодо вживання оцту при багатьох захворюваннях, така приправа до їжі може завдати серйозної шкоди здоров'ю. Про це повідомила на своєму Telegram-каналі лікар-ендокринолог Зухра Павлова.

Медик зазначила, що оцет є важливим учасником безлічі процесів, проте організм ніколи не відчуває в цій кислоті нестачі, оскільки сам її синтезує. У зв'язку з цим фахівець рекомендує вживати оцет тільки в невеликих кількостях в якості приправи.

"Наприклад, оцет протипоказаний при виразковій хворобі, так як може привести до тяжких наслідків аж до шлункових кровотеч. Взагалі при порушеній функції шлунково-кишкового тракту, ураженні печінки і нирок слід уникати страв з оцтом", - сказала Павлова.

відео дня

Медики зазначила, що не існує абсолютно безпечних щоденних норм щодо вживання оцту, і порадила використовувати не більше чайної ложки в салатах кілька разів на тиждень.

читайте такожЯблучний оцет для схуднення: вчені розкрили неприємну правду

Нагадаємо, раніше лікар-дієтолог Інна Заїкіна розповіла, що незважаючи на корисні властивості часнику, цей продукт вважається агресивним і не всім можна вживати його в їжу.

Медики назвали дієві методи, дотримання яких дозволяє людині швидше заснути. Як кажуть сомнологи​, перед сном категорично не варто читати новини.

Також медики назвали продукти, від яких потрібно відмовитися при головний біль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти