StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Найкращі способи знизити рівень холестерину і скільки часу на це буде потрібно

2 липня 2021, 01:01
Як знизити рівень холестерину за 30 днів.
Холестерин
Холестерин збільшує ризик серцево-судинних захворювань/ Journal.spotonline

Підтримка здорового рівня холестерину допомагає запобігти серцевим захворюванням. Людина з високим рівнем холестерину ЛПНЩ може використовувати комбінацію дієти і зміни звичок, щоб з часом знизити рівень холестерину ЛПНЩ до здорового рівня.

Для нормального функціонування організму потрібна деяка кількість холестерину. Однак занадто багато холестерину-особливо холестерину ліпопротеїнів низької щільності ( ЛПНЩ) - збільшує ризик серцево-судинних захворювань, включаючи серцеві напади та інсульти, пише Medical News Today.

Люди, стурбовані рівнем холестерину, можуть задатися питанням, як знизити рівень холестерину за 30 днів. Однак зниження рівня холестерину вимагає часу, і більшість досліджень вивчають зміни холестерину протягом багатьох місяців.

відео дня

читайте такожЛікарі знайшли нову приховану ознаку високого рівня холестерину в тілі

Люди, які сподіваються природним чином знизити рівень холестерину, можуть поступово знизити рівень холестерину за допомогою ряду змін в здоровому способі життя.

У цій статті розглядається, що таке холестерин, як він впливає на здоров'я, скільки часу потрібно, щоб знизити холестерин, нормальний і високий рівень холестерину, а також кращі способи зниження холестерину.

Що таке холестерин і як він впливає на здоров'я?

Печінка природним чином виробляє холестерин з надійного джерела-жирна речовина, яка допомагає організму виробляти гормони і перетравлювати жирну їжу.

Холестерин також міститься в продуктах тваринного походження, таких як яйця і м'ясо. Організм не потребує холестерину з їжі і може природним чином виробляти необхідний холестерин.

Тести на холестерин вимірюють два типи холестерину:

Ліпопротеїни низької щільності (ЛПНЩ): цей тип холестерину багато людей вважають "поганим". Високий рівень ЛПНЩ може збільшити ризик серцево-судинних захворювань, закупорки артерій та інших проблем зі здоров'ям серця.

Ліпопротеїни високої щільності (ЛПВЩ): цей" хороший " холестерин може допомогти видалити холестерин і повернути його в печінку. Більш високий рівень ЛПВЩ може знизити ризик серцево-судинних захворювань.

Загальний холестерин - це показник ЛПВЩ плюс ЛПНЩ, а також тригліцеридів.

Якщо у людини низький рівень холестерину ЛПВЩ і високий рівень холестерину ЛПНЩ, ризик серцевих захворювань вище.

Скільки часу потрібно, щоб знизити рівень холестерину?

Рівень холестерину падає з часом, а не раптово, після декількох днів здорового способу життя. Не існує встановленого періоду, протягом якого рівень холестерину гарантовано знизиться.

Ліки, що знижують рівень холестерину, зазвичай викликають зміну ЛПНЩ протягом 6-8 тижнів. Зміна способу життя може призвести до зміни рівня холестерину протягом декількох тижнів. Однак це може зайняти більше часу, зазвичай близько 3 місяців, а іноді і більше.

Деякі лікарі рекомендують додати препарат, що знижує рівень холестерину, якщо людина не знизила рівень холестерину ЛПНЩ приблизно через 12 тижнів після зміни способу життя.

Що таке нормальний рівень холестерину?

Для більшості людей здоровий рівень холестерину виглядає наступним чином:

Загальний холестерин: менше 200 міліграмів на децилітр

  • ЛПНЩ" хороший " холестерин: менше 100 мг / дл
  • " Поганий " холестерин ЛПВЩ: вище 60 мг / дл
  • Тригліцериди: менше 150 мг / дл

Згідно зі статтею в журналі Circulation, Американський коледж кардіології та американська кардіологічна Асоціація (AHA) рекомендують використовувати статини для зниження холестерину у людей з холестерином вище цих рівнів.

Однак вони також рекомендують лікарям враховувати рівень холестерину у людини і загальний ризик серцево-судинних захворювань, перш ніж призначати ліки, що знижують рівень холестерину.

AHA рекомендує людям з атеросклеротичним серцево-судинним захворюванням отримувати високоінтенсивну терапію статинами, максимально переносиму статинами, для зниження ЛПНЩ як мінімум на 50%.

AHA також рекомендує високоінтенсивну терапію статинами для осіб з важкою первинною гіперхолестеринемією (ЛПНЩ вище OR, що дорівнює 190 мг / дл).

Кращі способи знизити рівень холестерину

Існує ряд змін в звичках, які людина може включити в свій розпорядок дня, щоб поступово і послідовно знижувати рівень ЛПНЩ з плином часу. В тому числі:

Дотримуйтесь збалансованої дієти

Багато продуктів містять холестерин, а деякі продукти, такі як яйця, містять багато холестерину.

Однак ряд досліджень показав, що холестерин, який людина отримує з їжею, істотно не збільшує холестерин в крові.

Замість цього важливо дотримуватися збалансованої дієти з різноманітними поживними речовинами.

Людина може спробувати наступне:

Їжте різноманітні продукти, багаті поживними речовинами, наприклад фрукти, овочі, цільнозернові продукти і нежирні білки.

Уникайте трансжирів і обмежте споживання продуктів з високим вмістом насичених жирів.

Обмежте вживання продуктів з додаванням цукру.

Дотримуйтеся дієти з низьким вмістом натрію. Багато оброблені харчові продукти містять велику кількість натрію, навіть якщо вони не мають солоного смаку.

Їжте продукти з високим вмістом клітковини, такі як вівсяні пластівці, фрукти, овочі та боби.

Оскільки споживання холестерину не корелює безпосередньо з рівнем холестерину у більшості пацієнтів.

Крім того, людям не обов'язково уникати продуктів, що містять холестерин. Замість цього більшості людей слід зосередитися на збалансованій дієті з низьким вмістом трансжирів і насичених жирів.

Однак для деяких людей споживання холестерину має важливе значення для рівнів сироватки, і їм слід відповідно контролювати споживання холестерину з їжею.

Підтримуйте помірну вагу

Підтримка або досягнення помірної ваги, яка знаходиться в межах діапазону ІМТ, рекомендованого лікарями, може допомогти знизити рівень холестерину, а також знизити ризик інших серцевих захворювань.

Людина повинна зосередитися на досягненні і підтримці помірної ваги, поєднуючи здорове харчування і велику фізичну активність, оскільки обидва ці фактори також можуть знизити рівень холестерину.

Станьте більш активними

Фізична активність тренує серце, знижуючи ризик серцевих захворювань. Він також може допомогти організму більш ефективно видаляти холестерин з крові, постійно знижуючи рівень поганого холестерину.

Центри контролю та профілактики захворювань (CDC) рекомендують щонайменше 150 хвилин на тиждень для вправ середньої інтенсивності, таких як ходьба.

Люди, які не активні, можуть почати повільно. Навіть невелике збільшення фізичної активності може поліпшити здоров'я і полегшити підготовку до більшої кількості вправ.

Внесіть зміни в спосіб життя

Відмова від таких звичок, як куріння і надмірне вживання алкоголю, або скорочення їх кількості може допомогти знизити рівень холестерину і поліпшити загальний стан здоров'я.

Запитайте про ліки від холестерину

Ліки від холестерину, такі як статини, можуть бути найшвидшим способом знизити рівень холестерину для деяких людей - зазвичай протягом 6-8 тижнів. Це дозволяє людині швидко знизити ризик серцевих захворювань при веденні здорового способу життя. У цей період людина може зосередитися на зниженні холестерину з плином часу, змінивши спосіб життя і дієту.

Оскільки високий рівень холестерину є фактором ризику серйозних проблем зі здоров'ям серця, Американська кардіологічна асоціація та американський коледж кардіології рекомендують статини для багатьох груп людей з високим рівнем холестерину ЛПНЩ.

Якщо рівень холестерину ЛПНЩ не знижується в достатній мірі через зміни в дієті, способі життя і статинів, людині можуть знадобитися додаткові ліки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти