StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Кров з вуха: що робити і коли звертатися до лікаря

18 жовтня 2021, 17:37
Про які невідкладні стани може свідчити вушна кровотеча.
Що робити якщо з вуха йде кров
Що робити якщо з вуха йде кров / ua.depositphotos.com/

Пішла кров з вуха? Це стан, який вимагає ретельного спостереження, адже він може свідчити про серйозні пошкодження. Що робити при кровотечі з вуха, і в яких випадках потрібно невідкладно звертатися за медичною допомогою, розібрався Главред.

Про те, які народні засоби допоможуть впоратися з вушним болем, читайте в нашому матеріалі: Болить вухо: п'ять кращих природних засобів від болю у вусі.

Кров з вуха: причини

Вушна кровотеча завжди свідчить про порушення роботи органу слуху або його пошкодження. Серед причин, які можуть провокувати кровотечу можуть бути:

відео дня
  • Пошкодження зовнішнього слухового проходу - найчастіше це подряпини і садна, які викликають чищення вух або укуси комах. При цьому виділяється кілька крапель крові.
  • Запущений отит - при недолікованому отиті запалення слухового проходу поширюється на барабанну перетинку і це може привести до її травми і кровотечі.
  • Розрив барабанної перетинки - часто відбувається при необережному чищенні вуха (або предметами, які для цього не призначені), різкому перепаді тиску і гучних звуках. У деяких випадках кровотечі може не бути, але шум у вухах, запаморочення і різке зниження слуху повинні насторожити і стати причиною звернення до фахівця.
  • Сторонній предмет у вусі - найчастіше це трапляється з дітьми. Дрібні деталі можуть спровокувати подряпини і садна зовнішнього слухового проходу. Не варто намагатися витягувати предмети самостійно.
  • Пухлина всередині вуха.
  • Травми голови - будь-яка травма голови, яка супроводжується кровотечею - це невідкладний стан, який вимагає негайного медичного втручання!

читайте такожЯк почистити вуха швидко і без ватних паличок

Що робити, якщо з вуха йде кров

При саднах і подряпинах слухового проходу кровотеча зазвичай зупиняється протягом декількох хвилин. Щоб уникнути попадання інфекції в організм, кілька днів тримайте місце в чистоті і уникайте купання в брудних водоймах.

В інших випадках необхідно звертатися за допомогою фахівців – терапевта або отоларинголога. Особливо небезпечними є вушні кровотечі після удару головою, вони можуть свідчити про серйозні пошкодження мозку. Якщо кровотеча супроводжується блювотою, втратою зору і слуху, запамороченням і сплутаністю свідомості – набирайте 103.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти