StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як не заразитися COVID-19: вчені шокували правдою про антисептики

23 квітня 2020, 05:05оновлено 18 травня 2020, 21:25
Антисептики здатні викликати мутації вірусу.

коронавірус
Коронавірус може мутувати внаслідок використання антисептика / pixabay.com

Дезінфекція рук антисептиком не є панацеєю від зараження коронавірусом. Більше того, надмірне або неправильне використання антисептиків може призвести до стійкості бактерій до противірусних препаратів і навіть до мутацій COVID-19.

Вчені провели дослідження і з'ясували, що антисептики здатні руйнувати ДНК бактерії, але при цьому вони можуть викликати мутації. Таким чином, не виключено, що такі методи захисту від вірусів можуть призвести до нових спалахів інфекцій, передає The Conversation.

відео дня

Також хіміки поставили під сумнів ефективність домашніх антисептиків, які були зроблені на основі спирту. За словами вчених, їхня користь на сьогодні не доведена, а ось побічні ефекти можуть бути серйозними.

читайте такожКоронавірус навіть не здригнеться: названий самий поганий антисептикЩоби уникнути проблем, вчені закликали не користуватися антисептиками як ліками та застосовувати їх лише в необхідних дозах та згідно інструкції.

Крім того, важливо пам'ятати, що постійне використання хімічних засобів може призвести до дерматологічних проблем, а будь-які ранки на руках – це відкриті місця для різних інфекцій.

Нагадаємо, раніше авторитетний лікар-дерматолог Ганна Сергукова розповіла, які антисептики несуть небезпеку при їхньому використанні в боротьбі з коронавірусом.

У свою чергу, експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я розповіли про те, що лише два типи антисептиків допомагають у боротьбі з коронавірусом - на основі спирту, які містять 75 відсотків пропанолу або 80 відсотків етанолу. До цього Главред у деталях розповів, як приготувати антисептик власноруч і з підручних засобів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти