StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Атакує не лише легкі: вчені зробили гучну заяву про Covid-19

14 травня 2020, 21:26
Німецькі вчені виявили частинки Ковід-19 у нирках, серці та головному мозку.
Коронавірус
У Німеччині зробили чергове відкриття про Ковид-19 / Reuters

Китайський коронавірус з грудня минулого року "крокує" світом і забирає людські життя. Під час тривалих досліджень німецькі вчені виявили частинки вірусу SARS-CoV-2 в нирках, серці, печінці та головному мозку.

Як пише Deutsche Welle, за словами вчених, цей факт може пояснити широкий спектр симптомів COVID-19.

Відзначається, що мікробіологи та судмедексперти вивчили результати розтинів 27 осіб, померлих через COVID-19. Повідомляється, що найбільша концентрація вірусних частинок перебувала в дихальній системі. Водночас сліди SARS-CoV-2 були виявлені у нирках, серці, печінці, головному мозку та крові.

відео дня

читайте такожРадіти рано: німецький вірусолог попередив про нові виклики через COVID-19

Як заявив керівник дослідницької групи професор Тобіас Хубер, при лікуванні пацієнтів з коронавірусом фахівцям слід брати до уваги можливе ураження інших органів.

Вчені вважають, що виявлення коронавірусу у декількох органах пояснює те, чому при інфікуванні з'являється настільки широкий спектр симптомів, зокрема, часта ниркова недостатність у пацієнтів з COVID-19.

У зв'язку з цим UKE у співпраці з іншими німецькими клініками планують проводити на самому початку хвороби аналіз сечі, аби з'ясувати, чи можуть її зміни вважатися раннім сигналом попередження про важкий перебіг захворювання.

Коронавірус у світі

Раніше Главред писав, що станом на ранок четверга, 14 травня, коронавірус COVID-19 заразив ще понад 85 тисяч людей у всьому світі. Число жертв хвороби вже майже досягла психологічної відмітки у 300 тисяч людей.

Також зазначимо, американські вчені назвали ранній симптом захворювання коронавірусом COVID-19, який може говорити про те, що хвороба протікатиме у важкій формі. Мова йде про аносмію або втрату нюху.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти