StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Календар овуляції: як вичислити сприятливі дні для зачаття дитини

19 жовтня 2021, 13:31
Як розрахувати передбачуваний день овуляції - в матеріалі Главреда
Календар овуляції
Календар овуляції / mosplod.ru

Рано чи пізно кожна пара, яка планує розширення сімейства, стикається з поняттями овуляції, фертильності і лютеїнової фази. Розібратися з поняттями і допомогти розрахувати оптимальний день для зачаття допоможе Главред.

Менструальний цикл жінки відіграє найважливішу роль в її репродуктивному здоров'ї. Саме від дня циклу залежить репродуктивні функції організму. У дні овуляції - виходу яйцеклітини з яєчника в фаллопієві труби - ймовірність зачати дитину максимально висока. Регулярний цикл практично завзжи свідчить про високу фертильність.

Умовно цикл можна розділити на кілька етапів:

відео дня
  • дозрівання яйцеклітини (фолікулярна фаза);
  • лютеїнова фаза;
  • овуляція;
  • менструація.

Саме від тривалості кожного з циклів залежать шанси стати батьками. У головах багатьох вкоренилася неправильна думка, що овуляція настає строго на 14й день після менструації. Так, в деяких випадках так і є, якщо ваш менструальний цикл становить рівно 28 днів. Однак далеко не кожна жінка може похвалитися подібною точністю свого організму. Тривалість циклу - процес індивідуальний і може становити 21-31 день. А може і зовсім не мати регулярності.

Як розрахувати день овуляції

День передбачуваного виходу яйцеклітини в фаллопієві труби можна дізнатися за допомогою простих розрахунків. Потрібно відняти від середньої тривалості циклу 10-12 днів. Якщо тривалість циклу 30 днів, то передбачувана овуляція настане на 18-20 день. Не варто забувати про те, що відлік початку циклу ведеться з першого дня менструації.

Вікно фертильності: як розрахувати сприятливі для зачаття дні

читайте такожДля тонусу і щоб швидше завагітніти: названі найкорисніші спеції для жінокНезважаючи на те, що життя яйцеклітини триває 24 години, природа розумно все розрахувала і надала більше можливостей завагітніти. Якщо життєвий шлях яйцеклітини становить добу, то сперматозоїди більш живучі, вони можуть не втрачати життєздатності в організмі жінки до 5 днів. Саме тому сприятливими днями для зачаття є 4-5 днів до овуляції і 1-2 діб після.

Щоб бути повністю впевненими в тому, що настали фертильні дні можна скористатися спеціальним тестом для визначення овуляції, які продаються в аптеках.

На ймовірність зачаття, крім жіночого циклу впливають також такі фактори як стан здоров'я жінки і її партнера, наявність хронічних захворювань і якість сперматозоїдів.

Ознаки овуляції

Найчастіше овуляція проходить непомітно для організму. Однак в деяких випадках тіло посилає сигнали про те, що готове до зачаття і вагітності. До ознак наближення овуляції можна віднести:

  • рясні тягучі виділення прозорої білкової консистенції;
  • тягнучі болі внизу живота;
  • збільшення сексуального бажання;
  • підвищення базальної температури.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти