StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Який симптом підвищує ризик смерті від COVID-19 - відповідь вчених

13 травня 2021, 02:12
Встановити те, який саме симптом багаторазово підвищує ризик смерті від китайського коронавірусу COVID-19 допомогло тривале дослідження вчених з США.

Коронавірус, симптоми
Який симптом підвищує ризик смерті від COVID-19 / Reuters

Ймовірність смерті у пацієнтів з COVID-19, у яких розвинулися неврологічні симптоми, багаторазово виростає. Про це заявили вчені з Піттсбурзького університету (США). Результати дослідження були опубліковані на порталі EurekAlert.

У дослідженні брали участь 3744 госпіталізованих дорослих пацієнта з COVID-19. При цьому у 82 відсотків спостерігалися неврологічні симптоми: головні болі, втрата смаку і нюху, а також гостра енцефалопатія (вражала майже половину пацієнтів), за якою слідувала кома (17 відсотків) або інсульт (6 відсотків).

Виявилося, що наявність раніше існуючого неврологічного стану будь — якого типу — від захворювань головного, спинного мозку і нервової системи до хронічної мігрені, деменції або хвороби Альцгеймера-є найсильнішим предиктором розвитку неврологічних ускладнень, які пов'язані з COVID-19, збільшуючи їх ризик в два рази. При цьому навіть такі "нешкідливі" неврологічні симптоми, як втрата смаку і нюху, збільшували ризик смерті вшістеро.

читайте такожКоронавірус можна визначити по очах: вчені назвали симптоми

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти