StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Який алкоголь корисний для здоров'я - відповідь вчених

25 лютого 2021, 00:56
Чергове дослідження на тему - який саме з тисяч спиртних напоїв не гробить здоров'я швидкими темпами, а, навпаки, допомагає організму.
Вино, пиво
Який алкоголь корисний для здоров'я / Flickr / Nancyjmullins

Вживання вина замість пива або будь-яких міцних спиртних напоїв дає корисний ефект для організму. Про це повідомляє західне спеціалізоване видання BMC Medicine з посиланням на дослідження вчених з Університету Глазго.

Вони встановили, що люди, які регулярно вживають міцні спиртні напої, на 25% частіше йшли з життя передчасно і на 31% частіше вмирали від серцево-судинних захворювань ‒ у порівнянні з тими, хто вживав вино.

До таких висновків дослідники прийшли, оцінивши здоров'я понад 300 тисяч жителів Великобританії. Відразу зазначимо, що здоров'я любителів вина вчені порівнювали не з самопочуттям непитущих, а з тими, хто вживав міцніші алкогольні напої.

Крім того, вчені кажуть, що вино, хоч і є більш здоровим напоєм, ніж пиво або, наприклад, горілка, але тверезість в більшості випадків набагато корисніше, ніж вживання будь-якого алкоголю. Спостереження також показали, що якщо люди випивають спиртні напої разом з їжею, то ризик передчасної смерті падає на 10%.

Також повідомляється, якщо людина розтягує дозу спиртного на чотири дні, то у нього ймовірність померти передчасно знижується на 9% в порівнянні з тими, хто випиває аналогічну кількість за добу або за двоє.

читайте такожНазвана доза алкоголю, що послаблює імунну систему

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти