StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Які корисні продукти з омега-3 допоможуть скинути вагу

26 лютого 2021, 01:05
Як кажуть медики, в організмі багатьох людей не вистачає поліненасичених жирів омега-3 ‒ оскільки жоден орган не може їх синтезувати в принципі.
Омега
Капсули з омега-3 / Flickr / rawdonfox

Для того, щоб поліпшити обмін речовин в організмі крім основних компонентів (білків, жирів і вуглеводів), потрібні вживати в їжу продукти, які багаті поліненасиченими жирами омега-3. Про це повідомляють представники авторитетної американської установи National Institute of Health.

У СШТА дієтологи сходяться на тому, що всім, хто хоче позбутися зайвої ваги, потрібно вживати їжу, в якій високий вміст омега-3.

Як кажуть медики, в організмі багатьох людей не вистачає поліненасичених жирів ‒ оскільки жоден орган не може їх синтезувати. Омега-3 можна отримувати тільки з їжі.

Фахівці рекомендують поповнювати запаси цієї речовини за допомогою:

  • жирної риби;
  • горіхів;
  • лляного масла.

Також дієтологи рекомендують не забувати про складні вуглеводи, які набагато корисніше простих. Їх найкращим джерелом є макарони з твердих сортів пшениці, цілозерновий хліб, вівсянка і гречка.

читайте такожСхуднення покращує самопочуття, але є нюанс: лікар розповіла, що не так

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Російські дослідники розробили спеціальну дієту на гречаній крупі. Вона здатна підвищити в організмі ссавців рівень сіртуїну-1 (SIRT1) - він же "білок довголіття".
  • Об'єднаний колектив дослідників з декількох держав планети закінчив проєкт і встановив чіткий ген, зміна рівня якого в тілі дозволяє людям не набирати зайву вагу (без обмежень в їжі).
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти