StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як захистити печінку: п'ять найкращих добавок для здоров'я печінки

15 липня 2021, 10:39оновлено 15 липня 2021, 11:21
Печінка - важливий орган, який потрібно берегти з самого початку.
Печінка
Печінка сильно страждає через алкоголь / Flickr / Providence Health Care Vancouver Follow

Добре функціонуюча печінка важлива для того, щоб залишатися в хорошій формі і бути здоровим, тому вам потрібно добре з нею поводитися, щоб вона могла правильно виконувати свою роботу.

Само собою зрозуміло, що підтримка здорового способу життя і обмеження споживання алкоголю-кращі способи максимізувати функцію печінки, однак певні добавки і вітаміни можуть допомогти вашій печінці добре працювати, пише Express.co.uk.

Цинк

Цинк є важливим елементом, який сприяє поділу клітин, а хронічні захворювання печінки можуть привести до дефіциту цинку в організмі.

Дослідження показали, що добавки цинку можуть допомогти захистити вашу печінку від окисного стресу, викликаного інфекцією гепатиту С.

Інші дослідження показали, що тривалий прийом добавок цинку може допомогти підтримати функцію печінки у пацієнтів із захворюваннями печінки.

Корінь солодки

Корінь солодки містить активну сполуку, що називається гліциризиновою кислотою, яка може допомогти зменшити запалення печінки і допомогти в регенерації пошкоджених клітин.

Клінічне випробування, проведене в 2021 році, показало, що щотижневі ін'єкції гліциризинової кислоти пацієнтам з гепатитом С допомагають зменшити симптоми.

Розторопша плямиста

Розторопша плямиста-це трав'яна добавка, отримана з пурпурного колючого рослини.

Рослинний лікарський засіб діє як антиоксидант, і вважається, що воно знижує збиток, що наноситься вільними радикалами печінки після того, як орган засвоює токсичні речовини.

У складі розторопші плямистої є активне з'єднання, зване силімарин, яке, як показали лабораторні дослідження, допомагає зменшити запалення, регенерувати тканини печінки і захистити клітини печінки від пошкоджень.

Лист артишоку

Екстракт артишоку, який містить високі концентрації сполук, виявлених в рослині, стає все більш популярним в якості добавки і століттями використовувався через своїх потенційних лікувальних властивостей.

Дослідження показують, що листя артишоку можуть допомогти захистити печінку, а дослідження, проведені на тваринах, показують, що вони можуть сприяти регенерації клітин печінки.

Його Інші передбачувані переваги для здоров'я включають зниження рівня цукру в крові, поліпшення травлення і здоров'я серця.

Імбир

Це не тільки одна з найпопулярніших спецій у світі, але й імбир, який також відомий своєю здатністю зменшувати запалення і зазвичай використовується в домашніх умовах як засіб від алергії.

Є також докази того, що імбир може допомогти вашій печінці.

Дослідження показали, що корінь може допомогти відновити склад крові, захистити від фіброзу печінки і шистосомоза.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти