StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як поліпшити здоров'я та якість життя всього за тиждень: 7 порад на кожен день

21 вересня 2021, 01:15
Складно позбутися від усіх шкідливих звичок за один день. А що якщо розтягнути цей процес на тиждень та впроваджувати нові правила поступово?
Вчені, здоров'я
Ці 7 кроків допоможуть стати здоровими / "24 Канал"

Вчені все більше дізнаються про те, як працює наш організм. Дослідження показують, що деякі прості звички допоможуть відчувати себе здоровіше і виглядати краще за відносно невеликий час.

Втім, ніхто не обіцяє фантастичних результатів: людське тіло – складний і дивовижний механізм, і ці поради не перетворять вас в голлівудського супергероя. Але якщо ви почнете виконувати їх сьогодні, то зможете оцінити результати вже через тиждень.

7 кроків до кращого життя

Готуйте з вечора

Ранкова кава замість повноцінного здорового сніданку призводить до зниження рівня цукру в крові і швидкої втрати енергії. Після чого ви знову попрямуєте до кавоварки. Однак бадьорість і сили для продуктивного робочого дня можна почерпнути зі здорового збалансованого сніданку, який варто приготувати ввечері, якщо вранці у вас мало часу.

відео дня

Лягайте спати раніше

Ранкові тортури в холодну пору і біль від розставання з ліжком і теплою ковдрою можна полегшити. Лягайте спати на годину раніше, так ви зможете легше прокидатися і відчувати вранці бадьорість.

Починайте день з тренування

Отримати багато заряду і гарного настрою можна за допомогою ранкової зарядки. Приділяйте 7 хвилин легким фізичним навантаженням і ви швидко побачите, як покращиться метаболізм і робота серцево-судинної системи.

спорт, тренування, жінка
Не забувайте про ранкові вправи / woman.rambler.ru

Їжте в хорошій компанії

Замініть обіди з гаджетами на перекус в компанії однодумців. Прихопіть з собою блюдо багате білком, клітковиною і злаками. Ви можете таким чином впливати і контролювати один одного і перейти на правильний раціон буде куди простіше. До того ж обіди на роботі варто сприймати не лише як приймання їжі, а і як можливість перезавантажитись та відпочити.

Приймайте вітамін D

Осіннє сонце – це скоріше рідкість, тому вітамін D потрібно споживати у вигляді спеціальних добавок і продуктів, які його містять у своєму складі. Хоча і про 10-хвилинні прогулянки не варто забувати. Такий тандем подарує вам гарне самопочуття і прекрасний відпочинок.

Активний відпочинок з друзями

Віддавайте перевагу пішим прогулянкам або відпочинку на природі, замість посиденьок в барі з пивом. Це допоможе вранці відчувати себе бадьорим. Якщо ж не завжди вдається вибратися на зустріч з друзями, організуйте собі вдома танці перед дзеркалом. Вони легко замінять активності і піднімуть вам настрій.

дружба_компанія_друз
Відпочивайте з друзями / GoodFon

Підготовка до сну

Якісний і здоровий сон вимагає неабиякої підготовки. Якщо ви збираєтеся лягати в ліжко, перед цим уникайте зорових подразників – яскравого світла, телефонів та інших гаджетів. Річ у тому, що штучне освітлення підвищує стимуляцію мозку і ускладнює процес перемикання організму з активної фази в фазу відпочинку.

читайте такожЗахистимо шкіру від негоди: 5 головних правил осіннього догляду за шкірою

Раніше Нутриціолог Надія Андрєєва поділилася порадами як залишатися в тонусі після 40-ка. Безумовно, підтримувати себе у формі корисно всім, але з віком до свого здоров'я необхідно ставитися з набагато більшою увагою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти