StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як відрізнити пневмонію від застуди: лікар назвав сім ознак

24 січня 2021, 19:01
У пневмонії є сім основних ознак, які відрізняють це захворювання від інших.
таблетки, лікування, застуда
Як відрізнити пневмонію від застуди / poradumo.com.ua

Лікарі розповіли, що часто буває складно відрізнити пневмонію від звичайної застуди, адже симптоми цих захворювань дуже схожі - однак, звичайна застуда може пройти та без спеціального лікування, а пневмонія може бути небезпечною для людини.

Доктор медицини, старший науковий радник асоціації легень Норман Едельман розповів, що пневмонія розвивається у людини тоді, коли захисні сили організму пригнічуються, повідомляє Ivona з посиланням на дані видання Prevention.

Як зазначає фахівець, у пневмонії є сім основних ознак, які відрізняють це захворювання від інших простудних. Це:

відео дня
  • Кашель
  • Задишка
  • Біль у грудях при кашлі або диханні
  • Збільшення виділеного мокротиння зеленого, сірого або жовтого кольору
  • Висока температура тіла
  • Нудота
  • Блювота або діарея
  • Сильна втома

Норман Едельман пояснив, що під час застуди біль у горлі або нежить, а також кашель і жар, зазвичай минають досить швидко. А ось ці ж симптоми за пневмонії зазвичай тримаються набагато довше, і з кожним днем їх прояв стає сильнішим і серйознішим.

"Всі ми часом застуджуємося і кашляємо. Якщо ваш стан досить легкий, Ви можете почекати тиждень, перш ніж звернутися до лікаря. Але якщо стає гірше, потрібно негайно звертатися в медустанову. Погіршення означає значне підвищення температури, сильні головні болі, а також сильний біль у грудях", - розповів лікар.

Він закликав людей не займатися самолікуванням і не чекати, коли серйозні симптоми зникнуть самі по собі, а звертатися до лікарів негайно.

Вакцина від коронавірусу - про що раніше повідомляв Главред:

  • У США після вакцини від коронавірусу Pfizer і Moderna в цілому померли 55 осіб. Повідомляється, що смерті фіксувалися в основному протягом декількох днів після вакцинації.
  • В Ізраїлі після щеплення від коронавірусу помер чоловік. МОЗ підтвердило, що 75-річний житель Північного Ізраїлю помер від серцевого нападу приблизно через дві години після вакцинації препаратом Pfizer​.
  • У Португалії медик померла через день після введення їй вакцини від COVID - 19 виробництва компаній Pfizer і BioNTech. Повідомляється, що у 41-річної жінки не було проблем зі здоров'ям, та й після щеплення вона не скаржилася на якісь побічні ефекти.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти