StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як зіпсувати шкіру обличчя: названо продукти-"шкідники"

23 березня 2021, 13:58оновлено 23 березня 2021, 17:14
Деякі продукти корисні для шкіри, в той час як інші, можуть її зіпсувати.
жінка, обличчя
Один з головних кроків для шкіри - її очищення / womenstalk.ru

Вживання здорової їжі в правильній кількості може допомогти запобігти ненавмисному збільшенню ваги і зберегти нормальне функціонування органів, в тому числі шкіри.

Вживання певних видів їжі може допомогти зберегти шкіру чистою. Деякі продукти мають властивості, які зменшують запалення і можуть допомогти зменшити появу прищ.

Однак прищі можуть бути викликані декількома факторами, деякі з яких не пов'язані з дієтою, пише Medical News Today.

У цій статті розглядаються продукти, яких слід уникати, продукти, які потрібно їсти, і інші засоби від прищів.

читайте такожАкне: причини, фактори ризику і лікування

Продукти, яких слід уникати для більш чистої шкіри

Якщо людина турбується про прищі або просто хоче переконатися, що він дотримується дієти для здорової шкіри, він може подумати про те, щоб їсти менше наступних продуктів.

Молоко і молочні продукти

Обмежені дослідження показують, що молоко та молочні продукти можуть сприяти розвитку шкірних захворювань, таких як прищі, у деяких людей.

Деякі дослідження за участю дівчаток і хлопчиків показали, що вживання молочних продуктів, особливо знежиреного молока, було пов'язано зі збільшенням кількості прищів. Це може бути пов'язано з меншою кількістю естрогену в знежиреному молоці в порівнянні з цільним.

Інші компоненти молочних продуктів також можуть впливати на вугри. Наприклад, згідно з попереднім дослідженням, молочні продукти містять амінокислоту лейцин, яка сприяє виробленню шкірного сала в клітинах шкіри.

Продукти з високим глікемічним індексом

Дослідження показують, що дієта з високим глікемічним індексом (ГІ) може сприяти появі прищів.

Продукти з високим ГІ підвищують рівень цукру в крові і, отже, рівень інсуліну швидше, ніж продукти з більш низьким ГІ.

При дотриманні дієти з високим ГІ організм виробляє більше інсуліну. Коли в організмі є надлишок інсуліну, він стимулює вироблення в шкірі андрогенних гормонів і шкірного сала, що може привести до появи прищів.

Західні дієти, як правило, включають продукти з високим ГІ, в тому числі:

  • очищені зерна
  • солодкі злаки
  • чіпси
  • печиво
  • білий хліб
  • алкоголь
  • солодкі напої
  • продукти з додаванням цукру

Малоймовірно, що будь-який один продукт з цього списку може викликати прищі, якщо людина їсть їх в помірних кількостях. Однак дотримання дієти з постійним високим вмістом багатьох з цих продуктів може сприяти розвитку прищів.

Чи викликає шоколад прищі?

Як не дивно, багато людей вважають, що вживання шоколаду сприяє появі прищів.

Тим не менш, огляд 2016 року показує, що немає чітких доказів між споживанням шоколаду і кількістю прищів, які є у людини. У той час як у деяких людей після вживання цієї їжі спостерігається значна кількість вугрів, У інших - ні.

Дослідження про те, чи викликає шоколад вугри, непереконливі. Якщо є посилання, це може бути пов'язано з вмістом молока і цукру в деяких видах шоколаду.

Продукти, які можуть допомогти з чистою шкірою

Щоб зберегти здоров'я шкіри і зменшити прищі, розгляньте можливість збільшення споживання наступних продуктів.

Жирна риба

Жирна риба-джерело омега-3 жирів, невід'ємної частини дієти з декількома добре задокументованими позитивними наслідками для здоров'я.

Огляд 2020 року показав, що споживання жирних кислот омега-3, таких як ті, що містяться в жирній рибі, допомагає впоратися із запальними станами шкіри, в тому числі:

  • псоріаз
  • дерматит
  • вугрі
  • шкірні виразки

Крім того, включення в раціон омега-3 знижує ймовірність розвитку раку шкіри, а також може знизити вплив деяких ліків на шкіру.

Броколі

Брокколі та інші хрестоцвіті овочі позитивно впливають на здоров'я шкіри. Дослідження 2019 року показує, що вони містять сульфорафан, який має антиоксидантні та протизапальні властивості.

Сульфорафан також може допомогти запобігти передчасному старінню шкіри, стимулюючи кілька захисних процесів в клітинах шкіри і сприяючи оновленню стовбурових клітин.

Доказів прямого впливу брокколі на вугри не так багато. Однак в одній оглядовій статті було виявлено, що цей овоч і кілька інших рослинних продуктів містять невелику кількість лейцину, амінокислоти, що бере участь у виробництві шкірного сала.

Коли шкіра виробляє занадто багато шкірного жиру, це може привести до появи прищів.

Соя

Соя може благотворно впливати на шкіру.

У більш старому дослідженні людям пропонувалося споживати 160 міліграмів сполуки ізофлавонів з соєвих бобів щодня протягом 12 тижнів. Дослідження показало, що у учасників, які отримували ізофлавон, значно зменшилися вугри або прищі після лікування в порівнянні з групою плацебо.

У групі лікування також знизився рівень андрогенного гормону дигідротестостерону (ДГТ), який пов'язаний з тестостероном.

Високий рівень ДГТ і тестостерону відіграє роль у прискоренні розвитку акне.

Стара стаття 2009 року. Однак дослідники вважають, що гормон естроген знижує вироблення шкірного сала, частково за рахунок інгібування тестостерону.

Є деякі свідчення того, що вживання соєвих продуктів може зменшити зморшки і збільшити кількість вироблюваного організмом колагену, що, в свою чергу, сприяє цілісності шкіри.

Червоний виноград

Червоний виноград і червоне вино містять сполуку ресвератрол, яка може мати кілька переваг для здоров'я.

Одне попереднє дослідження in vitro бактерій, що викликають прищі, показало, що ресвератрол дещо токсичний для бактерій, що викликають прищі, і працював над їх довгостроковим придушенням. Дослідники рекомендували провести додаткові дослідження для подальшого вивчення ресвератрола як потенційного засобу від прищів.

Дослідження 2020 року показало, що ресвератрол може благотворно впливати на шкіру кількома іншими способами.

Ця речовина може захистити шкіру, допомагаючи їй залишатися зволоженою і запобігаючи втраті тепла.

Крім того, ресвератрол може захистити від УФ-випромінювання. Це може допомогти захистити від передчасного старіння та інших ознак пошкодження сонцем, таких як зморшки та плями на печінці.

Ресвератрол також має антиоксидантну дію, що може допомогти запобігти старінню шкіри, зменшити появу прищів і розвиток шкірних захворювань. Це включає рак шкіри, такий як меланома.

Однак важливо відзначити, що, коли людина споживає ресвератрол з харчових джерел, він може не побачити будь-якого значущого ефекту, оскільки концентрація ресвератролу буде занадто низькою.

Інші засоби від прищів

Хоча здорова дієта є важливою частиною підтримки чистоти шкіри, є й інші способи лікування прищів.

Американська академія дерматологічної асоціації рекомендує наступні кроки:

  • Використовуйте будь-які засоби від прищів не менше 4 тижнів. У деяких людей шкіра може стати чистою тільки після 2-3 місяців лікування.
  • Якщо при вугрової висипки немає поліпшення, використовуйте спеціальні засоби від прищів, які містять перекис бензоїлу, ретиноїди або саліцилову кислоту.
  • Дотримуйтесь інструкцій для засобів від прищів, вказаних на етикетці, або отриманим від дерматолога або лікаря.
  • Вмивайтеся відразу після пробудження, перед сном або після того, як ви спітнієте.
  • Ніколи не тріть уражену шкіру.
  • Використовуйте засоби по догляду за шкірою, які, як відомо, не викликають прищів, не містять масел і некомедогенні, що означає, що вони не призводять до закупорки пір.
  • Не чіпайте, не колупайте і не видавлюйте прищі.
  • Наносите засоби від прищів на все обличчя, а не тільки на ділянки, схильні до прищів.
  • Часто періть наволочки та інші предмети, що контактують зі шкірою.
  • Запишіться на прийом до дерматолога

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти