StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Еректильна дисфункція може бути симптомом небезпечного захворювання

20 січня 2021, 19:53оновлено 25 січня 2021, 23:03
Приблизно 40 відсотків чоловіків у віці 40 років страждають еректильною дисфункцією.
Травма пеніса
Приблизно 40 відсотків чоловіків у віці 40 років страждають еректильною дисфункцією / ONsalus

Високий рівень холестерину зустрічається набагато частіше, ніж багато хто думає, і може впливати на сексуальну активність чоловіка. Сексуальна активність є важливою частиною якості життя чоловіків, але еректильна дисфункція впливає на інші аспекти особистості, включаючи депресію, сексуальну активність та самооцінку.

Приблизно 40 відсотків чоловіків у віці 40 років страждають еректильною дисфункцією. Чи може ця проблема бути через високий холестерин?

За інформацією WebMD, високий рівень холестерину в крові не має явних симптомів, але може збільшити ризик станів, які мають симптоми, включаючи стенокардію, високий кров'яний тиск, інсульт та інші захворювання кровообігу.

читайте також"Зимовий пеніс": чоловіків попереджають про неприємний стан

Якщо у вас розвиваються симптоми серцевого захворювання, інсульту або атеросклерозу в інших кровоносних судинах, присутній лівосторонній біль в грудях, тиск або переповнення, запаморочення, нетверда ХОДА, невиразна мова або біль в нижніх кінцівках, це може бути попередженням.

Будь-який з цих станів може бути пов'язаний з високим рівнем холестерину, і кожен вимагає негайного медичного втручання.

"У чоловіків імпотенція може бути викликана артеріями, ураженими підвищеним рівнем холестерину в крові". За інформацією Boston Medical Group, наслідки високого холестерину у чоловіків можуть негативно позначитися на його сексуальному житті.

"Чому високий рівень холестерину призводить до еректильної дисфункції?

Високий холестерин і еректильна дисфункція - це, здавалося б, не пов'язані один з одним стану, які насправді йдуть рука об руку.

Як працює ерекція? Після сексуальної стимуляції у чоловіків дотиком або розумом тіло виділяє хімічні речовини, які викликають розслаблення артерій статевого члена (кавернозних тіл).

Артерії розширюються, змушуючи кавернозні тіла наповнюватися кров'ю.

В результаті пеніс стає більш жорстким і подовженим. Ерекція стихає після припинення стимуляції або після оргазму. Найбільш частою причиною еректильної дисфункції є атеросклероз, тобто звуження кровоносних судин.

Багато речей можуть призвести до атеросклерозу, включаючи високий рівень холестерину.

Це пов'язано з тим, що високий рівень холестерину в крові може викликати накопичення холестерину в артеріях, що, в свою чергу, може звузити ці кровоносні судини.

Дослідження також виявили зв'язок між еректильною дисфункцією та високим рівнем холестерину, який також відомий як гіперхолестеринемія. Статини-це ліки, що використовуються для зниження рівня холестерину, повідомляє Healthline.

Сайт продовжує: "у 2071 дослідженні на щурах дослідники відзначили поліпшення еректильної функції після лікування високого рівня холестерину аторвастатином (ліпітором). Рівень ліпідів залишився незмінним. Дослідники дійшли висновку, що поліпшення еректильної функції було результатом не зниження рівня холестерину, а, скоріше, поліпшення ендотелію".

Ендотелій-це внутрішня поверхня кровоносних судин. У дослідженні, опублікованому в Національній медичній бібліотеці США Національних інститутів здоров'я, були проаналізовані статини і еректильна дисфункція.

Співіснування еректильної дисфункції з серцево-судинними захворюваннями і особливо ішемічною хворобою серця, що виникає із спільності факторів ризику, згаданих вище, призвело до збільшення використання статинів у пацієнтів з еректильною дисфункцією", - наголошується в дослідженні.

Далі в ньому говориться: "крім того, пацієнти без еректильної дисфункції, які підходять для лікування статинами, повинні бути впевнені в зв'язку терапії статинами з еректильною дисфункцією.

"Зміна способу життя важлива як для здоров'я серцево-судинної системи, так і для поліпшення еректильної функції. Таким чином, дані доступних в даний час рандомізованих досліджень вказують на невелике поліпшення еректильної функції при застосуванні статинів. Це означає, що необхідні подальші дослідження еректильної функції зі статинами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти