StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Дієтологи назвали єдину ефективну дієту

10 травня 2020, 03:51
Будь-яка сувора дієта не принесе результатів у довгостроковій перспективі.
диета_похудение
Середземноморська дієта демонструє найкращі результати/ 1zoom.ru

Існує величезна кількість дієт, до яких вдаються представниці прекрасної половини людства, щоби позбутися зайвих кілограмів. Деякі з них сильно б'ють по здоров'ю, деякі – дають тимчасовий результат, деякі – взагалі не працюють.

Експерти проаналізували 121 дієту і назвали єдину ефективну - це середземноморська дієта, повідомляє British Medical Journal.

Дієтологи вивчили раціон харчування більше 21 тис. осіб. Виявилося, що будь-яка сувора дієта, метою якої є максимально швидке отримання результатів, не є ефективною в подальшому. Оскільки більшість людей просто не можуть її дотримуватися.

відео дня

читайте такожЛікар розповів, яка дієта допоможе вберегтися від коронавірусаПри цьому більшість дієт таки призводять до позитивних змін - втрати зайвої ваги, зниження артеріального тиску. Проте через рік після старту вага зазвичай повертається до колишніх показників.

У той же час середземноморська дієта демонструє найкращі результати в довгостроковій перспективі. Зокрема, навіть через рік після скасування дієти, зайва вага не повертається, а ризик серцевих захворювань залишається на зниженому рівні.

Нагадаємо, раніше експерти попередили, що не на всі дієти можна "сідати", оскільки є ризик збільшити свої шанси на зараження китайським вірусом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти