StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Дієтолог назвала найнебезпечніший сніданок

23 травня 2020, 05:03
Якщо після сніданку одразу ж почало хилити в сон, значить меню складено неправильно.
пластівці з молоком
На сніданок не можна їсти лише вуглеводи / 1zoom.ru

Лікар-гастроентеролог і дієтолог Ірина Потянова назвала найнебезпечніший вид сніданку. Виявилося, що якщо під час ранкового прийому їжі вживати лише каші або інші вуглеводи, то можна "заробити" діабет, порушення в роботі шлунково-кишкового тракту і зайву вагу.

Потянова застерегла від вживання на сніданок нецільнозернових каш (наприклад, вівсянки швидкого приготування, манної каші), випічки, солодощів, білого хліба. За її словами, такий сніданок сприяє різкому зростанню рівня глюкози в крові, а у відповідь реакцією організму стане посилене вироблення підшлунковою залозою гормону інсуліну, що веде до значного зменшення концентрації глюкози і спричиняє небезпечні стани.

"З'являється відчуття голоду, слабкості, оскільки мозку не вистачає цукру. Далі починаються гойдалки: ви втамовує голод, рівні глюкози та інсуліну знову піднімаються. Якщо такий цикл повторюється впродовж дня знову і знову, це призводить до розвитку вуглеводної залежності", - цитує лікаря MedikForum.

відео дня

читайте такожДієтолог розповів, чому на сніданок не можна їсти бананиПодібні коливання рівня глюкози надають величезне навантаження на підшлункову залозу і запускають механізми набору ваги, оскільки інсулін перетворює надлишок глюкози в жирові відкладення. Також це може спричинити розвиток цукрового діабету другого типу.

Дієтолог порекомендувала так складати меню на сніданок, щоби воно містило білок, жир і складні вуглеводи у вигляді клітковини. До речі, якщо після сніданку одразу ж почало хилити в сон – це явна ознака занадто великої кількості з'їдених вуглеводів.

Нагадаємо, раніше лікар розповіла, яким повинен бути ідеальний сніданок. Крім того дієтологи назвали продукт для сніданку, що сприяє довголіттю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти