StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чим найкраще закушувати міцний алкоголь - порада дієтолога

2 березня 2021, 03:52оновлено 2 березня 2021, 23:11
Дієтолог Марина Макіша дала рекомендації по закусці для людей, які люблять багато і часто вживати під час застіль різноманітні міцні спиртні напої.
Закуска
Чим найкраще закушувати міцний алкоголь / УНІАН

Міцний алкоголь зазвичай закушують жирною і калорійною їжею. Однак такий підхід загрожує проблемами з підшлунковою залозою і печінкою. Про це повідомляє портал Medikforum з посиланням на думку дієтолога Марини Макіші.

За її словами, жирна їжа здатна нейтралізувати спиртові сполуки, але вона завдає не меншої шкоди, ніж сам алкоголь. Однак є продукт, який нівелює вплив спиртних напоїв на організм і не має побічних ефектів.

За словами Макіші, така властивість є у звичайних грибів. Справа в тому, що в них високий вміст хітозану ‒ сорбент, який запобігає всмоктуванню спирту в кров.

Однак дієтолог дала ще ряд рекомендацій. Не потрібно перед застіллям з'їдати дуже багато грибів, оскільки вони багаті нерозчинними харчовими волокнами. Максимальна добова норма - 300 грамів. І, щоб точно убезпечити себе від проблем з травленням, Макіша рекомендує з'їдати в день не більше 150 грамів грибів. Такої кількості цілком вистачить, щоб знизити негативний вплив алкоголю під час застілля.

читайте такожЯкий продукт є ідеальною закускою під міцне спиртне - відповідь дієтолога

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти