StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Блямбочки на шкірі": вірусолог розповіла, як не підхопити бубонну чуму

8 липня 2020, 19:58
За словами лікаря, в першу чергу слід добре мити руки і триматися якомога далі від гризунів.
бубонна чума
Вірусолог пояснила, як не захворіти бубонною чумою / Pixabay.com

У Китаї зафіксували бубонну чуму, місцева влада вживає заходів, щоб попередити спалах.

У зв'язку зі спалахом небезпечної хвороби, лікар-імунолог, ревматолог, епідеміолог Людмила Смоліна розповіла в коментарі OBOZREVATEL, як захиститися від хвороби.

За її словами, вірус бубонної чуми поширюється в умовах антисанітарії, а щоб від нього врятуватися, потрібно дотримуватися правил гігієни.

відео дня

Вірус передається фекально-оральним шляхом, а також через мишей та інших гризунів, уточнила вона. Говорячи про небезпеку бубонної чуми для України, медик зазначила, що в нашій країні санітарні умови кращі, ніж у Монголії, де зафіксовано спалах цього захворювання. Як пояснила лікар, заразитися можна, не помивши руки після відвідування туалету, або контактувавши із зараженою твариною.

читайте такожКитай "подарував" світу бубонну чуму: що це, симптоми і загрожує нова пандемія

"Вірус бубонної чуми передається через шкіру. Якщо людину вкусила мишача або пацюча блоха, або сам щур або миша, або подряпала заражена кішка, на шкірі починає утворюватися блямбочка".

Водночас медик підкреслила, що заразитися від хлібу, який був виготовлений з борошна, з яким контактувала заражена тварина, неможливо. За її словами, найкраща міра профілактики – дотримання елементарних правил гігієни і "дезінфекція в плані гризунів".

Як повідомляв Главред, в автономному районі Китаю Внутрішня Монголія раптово виявили пацієнта, у якого діагностували бубонну чуму.

Раніше стало відомо, що хантавірус в Китаї вперше вбив людину. ЗМІ писали, що чоловік раптово помер від хантавірусу в провінції Юньнань, і у нього не було явних симптомів захворювання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти