StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Арахісове масло: друг або ворог при схудненні

6 липня 2021, 23:59
Діти, які їдять арахіс і арахісове масло, важать менше і дотримуються більш поживної дієти
Арахісовое_масло
Якщо ваша мета-схуднути, пам'ятайте про ці чотири помилки з арахісовим маслом./ Pixabay

Хрустке або гладке, в бутерброді або змішане з вівсянкою-як би ви не любили їсти арахісове масло, продовжуйте і робіть це: це не завадить вашим зусиллям по зниженню ваги.

Фактично, додавання арахісового масла в свій раціон може допомогти Вам стримувати збільшення ваги, згідно з дослідженням, опублікованим в жовтні 2018 року в European Journal of Nutrition.

Дослідники обстежили майже 375000 чоловік і виявили, що дорослі, які регулярно їли арахіс (або інші горіхи), набирали менше ваги за п'ятирічний період в порівнянні з їх колегами, які не вживають горіхи, а деякі з їдців навіть схудли, пише Livestrong.com.

Те ж саме і з дітьми. Згідно з дослідженням, проведеним у липні 2013 року в Nutrition Research, діти, які їдять арахіс та арахісове масло, важать менше і дотримуються більш поживної дієти.

читайте такожЛікар назвала небезпечну властивість арахісу для організму

Згідно з дослідженням 2010 року, опублікованим в Азіатсько-тихоокеанському журналі клінічного харчування, люди, які їдять арахіс, як правило, отримують більше клітковини в своєму раціоні, а клітковина може допомогти в схудненні. Арахіс також повний корисних жирів і білка, двох інших поживних речовин, які наповнять вас і змусять вас відчувати себе ситим до наступного прийому їжі (до побачення, тяга).

Але ось заковика: ця їжа може швидко втратити популярність, і ваші ваги можуть почати рости, а не падати. Якщо ваша мета-схуднути, пам'ятайте про ці чотири помилки з арахісовим маслом.

Помилка 1. Ви купуєте арахісове масло з додаванням солі

За даними Американської кардіологічної асоціації, більша частина споживаного нами натрію надходить з оброблених, розфасованих і ресторанних продуктів. Хоча арахісове масло майже не обробляється, воно відноситься до категорії розфасованих харчових продуктів.

Перевірте список інгредієнтів на банках з арахісовим маслом-згідно MyFoodData, деякі з них зроблені без додавання солі, а інші можуть містити до пари сотень міліграмів на порцію.

Оскільки натрій не додає калорій, він, природно, не здається поживною речовиною, про яку варто турбуватися, коли ви намагаєтеся схуднути. Але коли ви їсте занадто багато натрію, ваше тіло утримує зайву воду, і це може викликати набряклість, здуття живота і - так - збільшення ваги.

Найкращий вибір-арахісове масло-шматочки або гладке, - приготоване тільки з арахісу.

Помилка 2: ви вибираєте арахісове масло зі зниженим вмістом жиру

"Зі зниженим вмістом жиру" може здатися більш здоровим вибором, якщо ви вважаєте, що жир шкідливий для схуднення, але тут справа йде не так. Само по собі арахісове масло не може спалювати жир, але арахіс повний корисних ненасичених жирів, які насичують, корисні для серця і мають протизапальну дію.

Ще одна проблема з арахісовим маслом зі зниженим вмістом жиру полягає в тому, що воно може дати вам право їсти більше, знаючи, що це "знижений вміст жиру".

Крім того, коли ви порівнюєте порцію арахісового масла зі зниженим вмістом жиру зі звичайним арахісовим маслом, немає великої різниці в калорійності. За даними MyFoodData, арахісове масло з низьким вмістом жиру містить лише чотири калорії в 2 столові ложки.

Помилка 3: ви їсте прямо з банки

Є така річ, як занадто багато арахісового масла.

За даними MyFoodData, порція звичайного арахісового масла з 2 столових ложок, яка ідеально підходить для сендвіча або достатня, якщо намазати її на скибочки яблука або покласти в смузі, забезпечує 191 калорію.

Але прямо з банки дві столові ложки можуть бути однією ложкою з гіркою, в залежності від розміру вашої ложки. Занурте ложку в банку три рази, і ви дійсно отримали калорійність їжі в порівнянні з передбачуваною легкою і легкою закускою.

Помилка 4. Ви завжди їсте арахісове масло з желе або шоколадом

І желе, і шоколад містять доданий цукор (хоча іноді можна знайти желе без цукру). За даними Американської кардіологічної асоціації, вживання занадто великої кількості доданого цукру може призвести до небажаного збільшення ваги і підвищення ризику ожиріння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти