Лікарі розвінчали міф щодо популярного БАДу

Чому не варто вживати риб'ячий жир / Joy Weinberg / flickr.com

Більшості людей не рекомендується приймати Омега - 3 жирні кислоти в якості прописаних добавок або ліків.

Приймання біодобавки Омега 3 не має доведеної ефективності, тобто приймати по суті старий добрий риб'ячий жир не має ніякого сенсу. БАД не служить профілактикою ніяких захворювань, повідомили медики в пості групи Доказові батьки на Facebook.

Фахівці ґрунтуються на нових дослідженнях, опублікованих у таких виданнях: Cochrane Library. National Institute for Health Research, SACN та інших.

Для чого жирні кислоти призначалися раніше

Раніше прийом Омег з різними літерами рекомендували для зниження ризику інфаркту, інсульту, аритмії, раку і деяких інших проблем зі здоров'ям. Однак, були проведені нові дослідження з кращим дизайном, і в підсумку не отримано надійних даних про те, що прийом цих БАДів впливає на ризик смерті хоч від чогось.

"В цілому, додавання Омега - 3 ПНЖК не було пов'язане зі зниженням ризику смерті з будь-якої причини ні в відносних, ні в абсолютних цифрах. Як в результаті "раптової серцевої смерті", так і від інфаркту міокарда або інсульту, так і взагалі будь раптової смерті", - цитують лікарі дані досліджень.

Британія, яка раніше рекомендувала призначення Омег при деяких проблемах зі здоров'ям, змінила свої рекомендації.

Чому більше не повинні призначатися Омега-3 жирні кислоти?

Кому не варто приймати точно жирні кислоти

Раніше Главред повідомляв про те, що за рік громадяни нашої країни витратили 14 мільярдів гривень на ліки, які не передбачені сучасними стандартами лікування. Серед препаратів є ліки без доведеної або сумнівної ефективності.

Читайте також:

Новини заразКонтакти